Gå til sidens indhold

Danskerne har ondt i ryggen og i livet

11. september 2015 af Anna Dorthe Bracht Nielsen

Statens Institut for Folkesundhed har for Sundhedsstyrelsen har i undersøgelsen "Sygdomsbyrden i Danmark" sammenlignet 21 sygdomsgrupper ud fra forskellige parametre som forekomst, dødelighed, behandling, sygefravær, førtidspensionering, sundhedsøkonomi og produktionstab. Data stammer fra 12 forskellige registre og spørgeskemaundersøgelsen "Den Nationale Sundhedsprofil 2010" og dækker et årligt gennemsnit for 2010-2012.

De 21 sygdomsgrupper er lungekræft, tyk- og endetarmskræft, brystkræft, prostatakræft, diabetes, misbrug, depression, Alzheimers og anden demenssygdom, angst, skizofreni, migræne, iskæmisk hjertesygdom, apopleksi, KOL, nedre luftvejsinfektioner, astma, kronisk leversygdom, lænderygsmerter, nakkesmerter, artrose og osteoporose.

 

Nogle af undersøgelsens hovedresultater er, at lænderygsmerter er den mest udbredte sygdom i Danmark og samtidig den sygdom der er årsag til flest lægebesøg og sygedage. Diabetes er den sygdom med flest nye årlige tilfælde og ambulante hospitalsbesøg, mens angst tegner sig for flest nytilkendelser af førtidspension og de største omkostninger til tabt produktion.

Læs flere resultater, dyk ned i tallene og få uddybende metodebeskrivelse i rapporten "Sygdomsbyrden i Danmark".


Tags:


Emne:
Geografi: Dansk statistik