Gå til sidens indhold

Statistisk Perspektiv

Statistisk Perspektiv er Danmarks Statistiks kundemagasin. Her skriver vi journalistisk vinklede historier om vores produkter og ydelser – og det der ligger bagved. Magasinet består af online artikler som udkommer ca. én gang om måneden på denne side og i et nyhedsbrev fra DST Consulting. Ønsker du at modtage nyhedsbrevet kan du tilmelde dig her.

27. februar 2024

Fra skinner til cykler med DSB

Fra skinner til cykler med DSB

Med et ønske om at få endnu flere til at vælge toget til, når kursen går mod arbejde eller studie, har DSB en plan om i fremtiden at tilbyde delecykler ved stationerne. En vigtig brik i planen har været samarbejdet med DST Consulting, som har leveret statistiske data til at belyse pendlerpotentialet i det danske land.

15. november 2023

Fælles medlemsanalyse

Fælles medlemsanalyse

Fem sundhedsfaglige fagforeninger og en a-kasse er igen gået sammen om at få udarbejdet en fælles statistik om deres medlemmer. Den store sidegevinst har været samarbejde og vidensdeling om en fælles udfordring: rekruttering og fastholdelse af medlemmer

31. oktober 2023

Nyt banebrydende register giver helt nye analysemuligheder på uddannelsesområdet

Nyt banebrydende register giver helt nye analysemuligheder på uddannelsesområdet

I det nye Lærer-elev-register fra Danmarks Statistik kobles data om elever og lærere i grundskolen på en helt ny måde – og der kan suppleres med yderligere datatyper. Det giver brugerne i Forskningsservice og i DST Consulting hos Danmarks Statistik helt nye muligheder for analyser - bl.a. analyser af effekter og sammenhænge mellem karakteristika for elever, lærere, klassekammerater og meget mere. Det er muligt for autoriserede forskere at få adgang til de nye data gennem Danmarks Datavindue, ligesom datakonsulenterne i DST Consulting kan udføre specifikke analyser for alle, som er interesseret i området.

Nyt om statistikprodukter og ydelser

Nyhedsbrev-Consulting

Hold dig opdateret og bliv inspireret med Nyt fra DST Consulting

Tilmeld nyhedsbrev