Gå til sidens indhold

Inter­national Rådgivning

Flag

Danmarks Statistik yder rådgivning til kandidatlande til EU, nabolande til EU samt lande i Afrika, Asien og Mellemøsten.

Rådgivningen har til formål at opbygge disse landes kapacitet til at producere pålidelig, sammenlignelig, planmæssig og almen tilgængelig statistik.

Læs mere om Danmarks Statistiks arbejde i andre lande (på engelsk)

Hvorfor statistik er vigtig

Statistik er en af grundstenene for et demokratisk samfund. Statistik er den information, som regeringer og parlamenter bruger til at føre politik og planlægge samfundet, som virksomheder bruger til at træffe beslutninger og som borgere bruger til at holder deres regering ansvarlig. Det er en prioritet for Danmarks Statistik at bidrage til, at andre lande procedurer statistik af høj kvalitet.


Institutionelt samarbejde

Danmarks Statistik arbejder ud fra princippet om samarbejde mellem lige partnere og arbejder derfor tæt sammen med samarbejdslandenes statistikinstitutioner for at sikre deres ejerskab over projektet.
Danmarks Statistik foretrækker institutionelt samarbejde over længere tid for at opnå en dybere indsigt i det pågældende lands økonomiske, samfundsmæssige og kulturelle systemer. Samarbejde gennem længere tid fører også til en tæt relation mellem Danmarks Statistik og vores udenlandske samarbejdspartner.


Involvering

Danmarks Statistik implementerer internationale projekter, hvis formål er at opbygge kapacitet indenfor alle områder af statistikproduktionen lige fra dataindsamling til formidling af den færdige statistik. Vi yder også rådgivning om organisatorisk ledelse samt udarbejdelse af statistiklovgivning og strategi.
Danmarks Statistik har erfaring med de fleste emner indenfor statistikproduktionen såsom:

  • Økonomisk-, social- og erhvervsstatistik 
  • Formidling af statistik 
  • Ledelse og strategisk planlægning
  • Kvalitetssikring
  • Anvendelsen af administrative registre til produktion af statistik
  • IT infrastruktur

Om projekterne i forskellige lande (på vores engelske site)


Finansiering

Danmarks Statistik yder ikke økonomisk bistand til internationale rådgivningsprojekter. Derimod bliver de projekter, som vi implementerer, finansieret af enten EU, Verdensbanken eller modtagerinstitutionens regering.


Nyheder fra International Rådgivning

Du kan abonnere på vores nyheder, som kun udsendes på engelsk, her.

Kontakt

Jesper Ellemose Skou Jensen
Telefon: 39 17 32 44