Gå til sidens indhold

Udgifter til sundhed

Udgifter til sundhed viser udviklingen i de samlede sundhedsudgifter fra 2010 og frem. Statistikken belyser både hvilke sundhedsydelser der forbruges, hvor de forbruges samt hvordan de finansieres. Statistikken er international sammenlignelig og følger SHA klassifikationens grupperinger af sundhedsfunktioner, aktører samt finansieringskilder.

Introduktion
Formålet er at give en komplet og detaljeret beskrivelse af udgifterne i det danske sundhedsvæsen. Udgifter til sundhed er en årlig og tredimensionel opgørelse af sundhedsudgifterne fordelt på forskellige funktioner, aktører og finansieringskilder. Statistikken gør det muligt at identificere, hvad der forbruges, hvor det forbruges samt hvem der har finansieret forbruget.
Statistikken kan samtidig bruges til at sammenligne niveauet af sundhedsudgifter på tværs af lande, da statistikken er udarbejdet efter internationale standarder, som er lavet i samarbejde mellem Eurostat, OECD og WHO. 
 
Dokumentation

Overgangstabel 

Få et overblik over, hvordan primærregnskaberne føder ind i statistikken Udgifter til sundhed (SHA).

Klassifikationer

Find beskrivelser af definitioner og begreber inden for rammerne af System of Health Accounts (SHA). Der er oprettet en klassifikationsside, for hver dimension indenfor statistikken ’Udgifter til sundhed (SHA)’


Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Udgifter til sundhed

Kontakt

Louise Mathilde Justesen
Telefon: 39 17 33 57

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser