Gå til sidens indhold

Skatter og afgifter

Skatte og afgiftsstatistikken skaber et overblik over udviklingen i den samlede beskatning i Danmark. Området dækker over alle opgørelser af både de samlede skatter og afgifter samt områderne personbeskatning, selskabsbeskatning og ejendomsbeskatning.

Introduktion

Danmarks Statistik offentliggør flere statistikker over skatter og afgifter. Dels offentliggør vi detaljerede statistikker over henholdsvis personbeskatning, selskabsbeskatning og ejedomsbeskatning, og dels offentliggør vi en samlet statistik over alle skatter og afgifter. Den samlede opgørelse indgår i nationalregnskabet.

Opgørelserne har forskellige formål, styrker og svagheder. Overordnet er skatter og afgifter i nationalregnskabet en samlende statistik, som kan bruges til at beskrive skatter og afgifter i forhold til samfundsøkonomien. De tre skattestatistikker er til gengæld mere detaljeret opdelt end den samlede skatteopgørelse og er gode til at beskrive skattens omfang i forskellige dele af samfundet.

Dokumentation
 

 

 

 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Skatter og afgifter

Kontakt

Per Svensson
Telefon: 39 17 34 53

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her