Gå til sidens indhold

Sociale udgifter

Den sociale udgiftsstatistik viser udviklingen i de samlede sociale udgifter. Statistikken dækker både udgifter for offentlige og private aktører og er dermed også et mål for befolkningens sociale beskyttelse. Statistikken er sammenlignelig internationalt.

Introduktion

Den sociale udgiftsstatistik viser udgifterne til social beskyttelse på detaljeret niveau inden for otte hovedformål: Sygdom, Invaliditet og revalidering, Alderdom, Efterladte, Familier, Arbejdsløshed og beskæftigelse, Bolig samt Andre ydelser.

Statistikken afskiller sig fra opgørelserne af de offentlige udgifter ved at tage udgangspunkt i formålet – social beskyttelse – og omfatter derfor udgifter finansieret af både offentlige og private aktører.

Statistikken er udviklet i EUROSTAT som et sammenligneligt mål for borgernes sociale beskyttelse. Udgifterne kan derfor sammenlignes på tværs af EU-landene, Island, Norge og Schweiz.

Den statistik, som Danmarks Statistik offentliggør, er desuden brudt ned på en række ydelser, som beskriver de danske ordninger. 

Dokumentation

Den sociale udgiftsstatistik bygger på den fælleseuropæiske ESSPROS-klassifikation (European System of integrated Social PROtection Statistics), som kan findes i ESSPROS-manualen.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Sociale udgifter

Kontakt

Marianne Ahle Møller
Telefon: 39 17 34 61

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her