Gå til sidens indhold

Sårbare gruppers sundhed

Denne statistik indeholder oplysninger om sårbare gruppers brug af sundhedsvæsenet, samt hvorvidt disse gruppers forbrug af sundhedsydelser adskiller sig fra resten af befolkningen.

Introduktion

Statistikken om sårbare gruppers sundhed er en årlig opgørelse af sårbare gruppers brug af sundhedsvæsenet i forhold til den generelle befolkning målt ud fra udvalgte sundhedsindikatorer. Sundhedsindikatorerne omfatter både kontakter til primærsektoren (almen praktiserende læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut, kiropraktor mv.) og sekundærsektoren (offentlige somatiske og psykiatriske sygehuse).  

Statistikken indeholder aktuelt oplysninger om udsatte børn og unge, men vil løbende blive udvidet med flere sårbare grupper.

Obs: Statistikken er ikke opdateret siden udgangen af 2017, da vi venter på en dataleverance fra Sundhedsdatastyrelsen. Vi forventer dog at kunne opdatere statistikken i løbet af 2023.

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Sårbare gruppers sundhed

Kontakt

Emilie Rune Hegelund
Telefon: 39 17 32 46

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her