Gå til sidens indhold

Unge uden for beskæftigelse og uddannelse (NEET)

Registerbaseret indikator for andelen af unge fra 16-24 år, som hverken er i beskæftigelse eller under uddannelse (NEET).

Introduktion

NEET står for "Not in Employment, Education or Training", og statistikken opgør hvor mange unge på 16-24 år, som hverken er i beskæftigelse eller under uddannelse. Opgørelsestidspunktet er den sidste uge i november, og en person kategoriseres som ikke aktiv (NEET), hvis vedkommende er uden for beskæftigelse i den uge og samtidig i samme uge samt de foregående tre uger heller ikke har været under uddannelse.

Statistikken er baseret på arbejdsmarkedsregnskabet (AMR), og gør det muligt at beregne en NEET-indikator på registerdata. Opgørelsen er således en dansk variant af NEET-indikatoren, som er defineret af både Eurostat og OECD, og som beregnes på baggrund af den interviewbaserede arbejdskraftundersøgelse (AKU).

 
Dokumentation

Læs mere om NEET-indikatoren i dette metodenotat:


Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Unge uden for beskæftigelse og uddannelse (NEET)

Kontakt

Pernille Stender
Telefon: 39 17 34 04

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig