Gå til sidens indhold

Arbejdsmarkedsregnskab

Arbejdsmarkedsregnskabet er en årlig opgørelse af befolkningens tilknytning til arbejdsmarkedet opgjort i fuldtidspersoner.

Introduktion

Arbejdsmarkedsregnskabet består af to forløbsregistre.

Det ene forløbsregister er ikke timenormeret. Det betyder, at en person kan have aktiviteter (fx to job) som tilsammen udgør mere end 37 timer ugentligt. Dette forløbsregister er datagrundlaget for den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik (RAS), den kvartalsvise arbejdsstyrkestatistik (KAS), erhvervsbeskæftigelsen og NEET-indikatoren (unge uden beskæftigelse og uddannelse). Dette forløbsregister muliggør eksempelvis, at befolkningens tilknytning til arbejdsmarkedet kan opgøres på et hvilket som helst tidspunkt i årets løb.

Det andet forløbsregister er timenormeret i forhold til en standard arbejdsuge på 37 timer. Det er på baggrund af dette forløbsregister, at de to statistikbanktabeller AMR1 og AMR2 er dannet. Når den årlige tilknytning til arbejdsmarkedet for hele befolkningen opgøres på dette register, er den lig med den gennemsnitlige befolkning i året.

Dokumentation
Mere information
Læs mere om arbejdsmarkedsregnskab her. Her har vi blandt andet udarbejdet svar på en række spørgsmål, som du eventuelt kan have til arbejdsmarkedsregnskabet.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

Relateret indhold i Arbejdsmarkedsregnskab

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her

Kontakt

Pernille Stender