Gå til sidens indhold

Industri

Industrien er en af de store, traditionsrige sektorer i erhvervslivet. Industristatistikken giver svar på spørgsmål om, hvad og hvor meget industrien køber, producerer og sælger. Desuden opgøres hvor meget lagrene ændrer sig.

Nyt

Seneste nyt om Industri

Producent- og importpriser for varer stiger fortsat

16. maj 2022

Producent- og importpriser for varer stiger fortsat

Det samlede producentprisindeks for varer er i april 2022 steget med 37,4 pct. i forhold til samme måned sidste år. Årsstigningen er 2,3 procentpoint større end i sidste måned, hvor indekset steg med 35,1 pct.

Tabeller i Statistikbanken om 'Producent- og importprisindeks for varer'


Fortsat stærk dansk industriproduktion i marts

6. maj 2022

Fortsat stærk dansk industriproduktion i marts

Den danske industris samlede produktion steg 5,2 pct. i marts og satte dermed rekord for tredje måned i træk. Set over hele første kvartal 2022, så steg produktionen 4,5 pct. i forhold til fjerde kvartal 2021.

Tabeller i Statistikbanken om 'Industriens produktion og omsætning'


Rekordstor omsætning i den danske industri

1. marts 2022

Rekordstor omsætning i den danske industri

I 2021 steg omsætningen i industrien inkl. råstofindvending til 925 mia. kr., hvilket er en fremgang på 78 mia. kr. eller 9,2 pct. i forhold til 2020. Dette sker til dels pga. en fremgang i råstofindvinding på 20,9 pct.

Tabeller i Statistikbanken om 'Industriens salg af varer'


Stigende indvinding af råstoffer på land

17. juni 2021

Stigende indvinding af råstoffer på land

I 2020 blev der indvundet 33,2 mio. m3 råstoffer i de danske grusgrave, stenbrud, kalkbrud og tørvemoser. Det er en stigning på 12 pct. sammenlignet med året før.

Tabeller i Statistikbanken om 'Råstofindvinding'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Publikationer

Industriens udvikling 2000-2012

Industriens udvikling  2000-2012Publikationen giver en statistisk beskrivelse af industriens udvikling i Danmark fra 2000 til 2012.

Formålet med publikationen er at beskrive såvel udviklingen for industrien samlet set som at belyse forskelle mellem industriens brancher.

Udviklingen i industrien sammenholdes med udviklingen i andre brancher og internationalt. De enkelte branchegrupper i industrien beskrives, og for udvalgte branchegrupper opgøres udviklingen i produktsammensætning, eksportmarkeder, uddannelse, forskning, innovation og udvikling.

Bag tallene

Priserne i butikkerne er steget mere end hos indkøberne

1. juli 2020

Priserne i butikkerne er steget mere end hos indkøberne

Forbrugerpriserne er steget dobbelt så meget som producent- og importpriserne i forhold til for små 70 år siden. De seneste femten år er udviklingen dog tilsyneladende vendt, så producent- og importpriserne i den periode er steget mere end forbrugerpriserne.

Fakta om Danmarks erhvervs­struktur samt om digitalisering og forskning i de danske virksomheder

16. januar 2019

Fakta om Danmarks erhvervs&shystruktur samt om digitalisering og forskning i de danske virksomheder

Her får du udvalgte nøgleinformationer om Danmarks virksomheder fordelt på brancher og størrelser, oplysninger om iværksætteri, digitalisering i virksomhederne samt forskning, innovation og udvikling.