Gå til sidens indhold

Handel

Engros- og detailhandel er de sidste led i distributionen af handelsvarer. Det private forbrug af varer sker primært via detailhandel, og det månedlige detailomsætningsindeks er derfor en betydelig konjunkturindikator, der dækker ca. en tredjedel af det private forbrug. Emnet dækker også over alkohol- og tobaksstatistikkerne.

Nyt

Seneste nyt om Handel

Detailomsætning faldt for tredje måned i træk

27. september 2021

Detailomsætning faldt for tredje måned i træk

Fra juli til august faldt detailsalget med 0,4 pct., korrigeret for prisudvikling, normale sæsonudsving og effekten af handelsdage. Dermed er der fald i detailomsætning i alle sommermånederne.

Tabeller i Statistikbanken om 'Detailomsætningsindeks'


Salget af cigaretter faldt - salget af tobak steg

18. juni 2021

Salget af cigaretter faldt - salget af tobak steg

I 2020 er salget af cigaretter faldet 18 pct. i forhold til 2019. Faldet skal ses i lyset af afgiftsstigningen, der blev indfaset fra 1. april 2020. Salget af cigaretter i 2020 svarer til 979 styk pr. indbygger over 18 år.

Tabeller i Statistikbanken om 'Salg af alkohol og tobak'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Analyser

Julehandlens betydning for detailhandlen

18. december 2015

Julehandlens betydning for detailhandlen

Julehandlen er i fuld gang, og for flere brancher er julehandlen den vigtigste periode i løbet af året. Inden for detailhandel med spil og legetøj udgør salget i december eksempelvis mere end en femtedel af den årlige omsætning. Denne analyse belyser, hvilke brancher i detailhandlen julehandlen er særlig vigtig for. I den forbindelse analyseres også udviklingen i julehandlens betydning for disse brancher.