Gå til sidens indhold

Handel

Engros- og detailhandel er de sidste led i distributionen af handelsvarer. Det private forbrug af varer sker primært via detailhandel, og det månedlige detailomsætningsindeks er derfor en betydelig konjunkturindikator, der dækker ca. en tredjedel af det private forbrug. Emnet dækker også over alkohol- og tobaksstatistikkerne.

Nyt

Seneste nyt om Handel

Detailomsætningen er fortsat faldende i marts

28. april 2022

Detailomsætningen er fortsat faldende i marts

Detailsalget i marts var 0,3 pct. lavere end februar, når der korrigeres for prisudvikling, normale sæsonudsving og effekten af handelsdage. Samlet er detailomsætningen for 1. kvt. 2022 0,9 pct. lavere end 4. kvt. 2021.

Tabeller i Statistikbanken om 'Detailomsætningsindeks'


Salget af cigaretter faldt - salget af tobak steg

18. juni 2021

Salget af cigaretter faldt - salget af tobak steg

I 2020 er salget af cigaretter faldet 18 pct. i forhold til 2019. Faldet skal ses i lyset af afgiftsstigningen, der blev indfaset fra 1. april 2020. Salget af cigaretter i 2020 svarer til 979 styk pr. indbygger over 18 år.

Tabeller i Statistikbanken om 'Salg af alkohol og tobak'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Analyser

Julehandlens betydning for detailhandlen

18. december 2015

Julehandlens betydning for detailhandlen

Julehandlen er i fuld gang, og for flere brancher er julehandlen den vigtigste periode i løbet af året. Inden for detailhandel med spil og legetøj udgør salget i december eksempelvis mere end en femtedel af den årlige omsætning. Denne analyse belyser, hvilke brancher i detailhandlen julehandlen er særlig vigtig for. I den forbindelse analyseres også udviklingen i julehandlens betydning for disse brancher.

Bag tallene

Rekordlavt salg af tobak det seneste årti siden 1940'erne

13. december 2021

Rekordlavt salg af tobak det seneste årti siden 1940

De seneste ti år er danskernes køb af tobak faldet til et niveau, der ikke er set lavere i over 70 år. Salget af cigaretter faldt også markant sidste år, hvor der blev indført nye afgiftsstigninger.

Julehandlen flytter fra december til november - og over på nettet

25. november 2021

Julehandlen flytter fra december til november - og over på nettet

Den strukturelle udvikling i detailhandlen har de senere år fået omsætningen i brancher med udelukkende internethandel til at stå for en stadig større del af den samlede omsætning. Det ses ikke mindst i årets sidste måneder, hvor Black Friday og julehandlen hæver detailsalget.

Vi køber langt flere cigaretter og mere alkohol end lige efter 2. Verdenskrig (rettet)

21. oktober 2019

Vi køber langt flere cigaretter og mere alkohol end lige efter 2. Verdenskrig (rettet)

Selvom salget af cigaretter er faldet de seneste år, er det fortsat højere end i 1940’erne. Begivenheder som strammere rygelov og rationeringer kan spores i statistikken. Også salget af alkohol pr. indbygger er højere end i årene umiddelbart efter 2. Verdenskrig. Især salget af vin og spiritus er vokset.