Gå til sidens indhold

Erhvervs­uddannelser

En erhvervsuddannelse er en faglig uddannelse som giver erhvervskompetence. En erhvervsfaglig uddannelse består typisk af et grundforløb og et hovedforløb, som begge varierer i indhold og længde. Den typiske varighed af en erhvervsuddannelse er ca. 4 år. Erhvervsfaglige uddannelser er eksempelvis murer, tømrer og elektriker.

Introduktion

Erhvervsuddannelser er erhvervskompetencegivende, men det gælder dog ikke for grundforløbet alene.

Statistikken har oplysninger om tilgang af elever til de forskellige uddannelser, elevbestand og hvor mange, der fuldfører uddannelserne.

Eleverne kan deles op efter køn og herkomst.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Erhvervsuddannelser

En erhvervsuddannelse er en faglig uddannelse som giver erhvervskompetence. En erhvervsfaglig uddannelse består typisk af et eller to grundforløb og et hovedforløb. Den typiske varighed af en erhvervsuddannelse er ca. 4 år. Erhvervsfaglige uddannelser er eksempelvis murer, tømrer og elektriker.

TIMES

TIMES er et system til dokumentation af de data, der indgår i vores statistikker. Selve statistikkerne er dokumenteret i statistikdokumentationen. TIMES består af en fælles database med tilhørende værktøjer til beskrivelse af datasæt, record, variable og variabelklasser.

TIMES for delopgaven: Elevregistret

TIMES for delopgaven: Karakterer, hele uddannelser

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Erhvervs­uddannelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Nikolaj Kær Schrøder Larsen