Gå til sidens indhold

Regnskaber for naturressourcer

Emnegruppen naturressourcer inden for det grønne nationalregnskab dækker beholdningsopgørelser af olien og naturgas i Nordsøen, arealopgørelser, skov og fisk.

Introduktion

Beholdningen af naturressourcer opgøres i mængder såvel som værdier ved starten og udgangen af året og samtidig opgøres ændringer i løbet af året. De naturressourcer som er opgjort i det grønne nationalregnskab er olie og gas, fisk og skaldyr, skove (vedmasse og skovareal) samt arealerne (arealdække og arealanvendelse).
Regnskaberne for naturressourcer kan bruges i analyser af bæredygtighed og i opgørelser af et lands samlede formue. Samtidig er de et første skridt mod et egentlig ’grønt’ BNP (udtømningsjusteret BNP). Danmarks Statistik deltager i et forskningsprojekt om beregning af grønt BNP i 2017-2021.

 

 

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Regnskaber for naturressourcer

Kontakt

Ole Gravgård Pedersen
Telefon: 39 17 34 88

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Grønt nationalregnskab for Danmark 2014-2015

Grønt nationalregnskab - publikation fra Danmarks Statistik