Gå til sidens indhold

Film og teater

Hvilke film er de mest sete? Hvilke lande kommer de fra? Og hvilke teaterforestillinger trækker danskerne til scenen? Læs mere om ’Biografstatistikken’ og statistikken om ’Teater og scenekunst’ og bliv klogere på det danske kulturliv.

Nyt

Seneste nyt om Film og teater

Tilskuerne tilbage i teatrene

22. december 2022

Tilskuerne tilbage i teatrene

I sæsonen 2021/2022 overværede 2,5 mio. tilskuere scenekunst. Det var 1,6 mio. flere end i 2020/2021, hvor restriktioner i forbindelse med COVID-19 havde stor betydning for teatrene.

Tabeller i Statistikbanken om 'Teater og scenekunst'


En ud af fem filmkroner kommer fra udlandet

19. december 2022

En ud af fem filmkroner kommer fra udlandet

Der blev i perioden 2010-2020 produceret danske spillefilm for 4,5 mia. kr.

Tabeller i Statistikbanken om 'Biografer og film'


Salget af billetter påvirket af COVID-19-lukning

24. juni 2022

Salget af billetter påvirket af COVID-19-lukning

Der blev solgt lidt over 6,6 mio. biografbilletter i 2021, hvilket var 0,3 mio. færre billetter end i 2020, svarende til et fald på 4 pct. Året var, ligesom 2020, præget af omfattende nedlukninger på grund af COVID-19.

Tabeller i Statistikbanken om 'Biografer og film'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Analyser

Tre ud af ti har lavt kulturforbrug

13. oktober 2021

Tre ud af ti har lavt kulturforbrug

Alle bruger kultur, men der er stor forskel på hvilken og hvor meget: Nogle går på museer og i teater, mens andre ser sport på tv, spiller computerspil eller læser en bog. I denne analyse opdeles Danmarks befolkning fra 16 år og op i fem grupper med forskellige kulturvaner på basis af data fra Kulturvaneundersøgelsen, og det undersøges hvem, der indgår i grupperne: Bredt kulturforbrug, Lavt kulturforbrug, Scenekunst og livesport, Museer og billedkunst samt Bibliotek.

Publikationer

Kultur 2020/2021

Kultur  2020/2021

Publikationen Kultur 2020/2021 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som bøger, idræt, museer, medier, film, scenekunst og musik. Årets temakapitel er en analyse, der afdækker mønstre og variationer i befolkningens kulturforbrug.It-anvendelse i befolkningen 2021

It-anvendelse i befolkningen 2021

Digitale internetbaserede løsninger får en stadig større rolle i vores liv og hverdag, og den digitale udvikling påvirker flere og flere af vores aktiviteter. Denne publikationen zoomer ind på borgernes internetanvendelse og tegner et billede af det digitaliserede dagligliv. Følgende områder belyses: online nyhedsforbrug og fake news, hjemmearbejde, internetkøb, digital kontakt til sundhedsvæsnet og til offentlige myndigheder, digitale færdigheder, cybersikkerhed, e-læring og en række udvalgte internetaktiviteter.Bag tallene

Det er blevet dyrere at bruge kulturen i Danmark

19. juni 2020

Det er blevet dyrere at bruge kulturen i Danmark

Museer, biografer, teatre og festivaler er alle steget mere i pris end de generelle priser i samfundet.

Biografturen bliver dyrere år efter år

20. marts 2019

Biografturen bliver dyrere år efter år

Mens gennemsnitsprisen på en biografbillet bliver stadigt højere, har antallet af solgte billetter pr. dansker ligget nogenlunde stabilt siden begyndelsen af 00’erne. Flest billetter bliver solgt i København og Omegn, mens der er knap så mange, der går i biografen i det øvrige Sjælland.

Danskerne er vilde med at gå i biografen i efterårsferien

11. oktober 2018

Danskerne er vilde med at gå i biografen i efterårsferien

En af danskernes foretrukne biografuger er efterårsferien i uge 42. Selvom billetsalget steg eksplosivt i efterårsferien 2017 sammenlignet med omkringliggende uger, måtte den se sig slået af både vinter-, påske- og juleferieugerne.

Kontakt

Christian Max Gustaf Törnfelt
Telefon: 39 17 34 47