Gå til sidens indhold

Musik

Hvordan står det til med salget af dansk musik? Hvor i landet er der flest musikskoleelever? Hvor mange går til koncerter og hvilke musikgenrer, foretrækker koncertgængerne? 

Introduktion

Tallene i statikken over musik belyser elever fordelt på alder og køn, ansatte og aktiviteter på de kommunale og selvegnede musikskoler, indtægter ved musikrettigheder og salg af musik samt opgørelser over koncertarrangører, koncerter og koncertpublikum.

Nyt

Seneste nyt om Musik

2020 blev rekordår for salg af dansk musik

20. august 2021

2020 blev rekordår for salg af dansk musik

Forbrugernes køb af indspillet musik er steget hvert år siden 2012 og udgjorde i 2020 i alt 632 mio. kr. Udviklingen fra 2019 til 2020 adskiller sig markant fra resten af perioden ved, at stigningen er trukket af dansk musik.

Tabeller i Statistikbanken om 'Køb og salg af musik'


Musikskoleelever samles om få instrumenter

20. januar 2021

Musikskoleelever samles om få instrumenter

Musikskolerne udbyder mange forskellige fag, men de fleste tilmeldinger fordeler sig på ret få fag. De ti mest populære instrumentfag i sæson 2019/2020 omfattede således tilsammen 87 pct. af musikskoleelevernes undervisning.

Tabeller i Statistikbanken om 'Musikskoler'


Store koncerter trækker halvdelen af publikum

3. juli 2020

Store koncerter trækker halvdelen af publikum

Det samlede antal koncertgæster i Danmark udgjorde 7,6 mio. i 2018. Næsten halvdelen af koncertgæsterne deltog i live-arrangementer med over 500 tilskuere pr. koncert.

Tabeller i Statistikbanken om 'Livemusik'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Analyser

Tre ud af ti har lavt kulturforbrug

13. oktober 2021

Tre ud af ti har lavt kulturforbrug

Alle bruger kultur, men der er stor forskel på hvilken og hvor meget: Nogle går på museer og i teater, mens andre ser sport på tv, spiller computerspil eller læser en bog. I denne analyse opdeles Danmarks befolkning fra 16 år og op i fem grupper med forskellige kulturvaner på basis af data fra Kulturvaneundersøgelsen, og det undersøges hvem, der indgår i grupperne: Bredt kulturforbrug, Lavt kulturforbrug, Scenekunst og livesport, Museer og billedkunst samt Bibliotek.

Publikationer

Kultur 2019

Kultur  2019

Publikationen Kultur 2019 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som aviser, museer, zoologiske haver, teatre og biografer, musik, fredede bygninger, idræt, frivilligt arbejde og brug af internettet. Årets tema sætter fokus på udlån af materialer fra landets folkebiblioteker og eReolen. Det belyser de enkelte låneres lånemønstre ud fra blandt andet geografi, uddannelse og køn. Det er en forsmag på en ny individbaseret biblioteksstatistik, der udkommer i andet kvartal 2020.Bag tallene

Dansk musik taber i stigende grad til udenlandsk musik

13. juli 2021

Dansk musik taber i stigende grad til udenlandsk musik

Mens salget af international musik er steget markant, er salget af dansk musik stagneret. Især på streamingtjenester giver udenlandsk musik den danske baghjul.

Over 900.000 danskere deltog i musikfestivaler i foråret og sommeren 2019

4. juni 2020

Over 900.000 danskere deltog i musikfestivaler i foråret og sommeren 2019

Hver femte voksne dansker deltog i musikfestivaler i løbet af foråret og sommeren 2019. De mest festivalbesøgende grupper var unge, studerende og børn af forældre med lange videregående uddannelser.

Præsentation af Danmarks Statistiks kulturstatistik

Præsentationen blev udarbejdet til presseworkshoppen 'Styrk din dækning af det danske kulturliv' den 11/06-2019.

Børn og kultur

Børn og kultur samler statistikken om børns kulturvaner og kulturforbrug.

Børn og kultur

Kontakt

Claus Werner Andersen