Gå til sidens indhold

Kulturområdets uddannelse, økonomi og beskæftigelse

Hvilken region modtager flest udbetalinger fra Kulturministeriet til børne- og unge kulturprojekter? Falder eller stiger antallet af ansatte med anden etnisk oprindelse end dansk på landets kulturarbejdspladser? Hvor mange arbejder med kulturforskning og udvikling i den offentlige sektor? De spørgsmål og mange flere kan du finde svar på i statistikkerne over kulturlivets økonomi og struktur.

Introduktion

Statistikken om kulturlivets økonomi og struktur dækker offentlige kulturbevillinger og Kulturministeriets udbetalinger, uddannelse og beskæftigelse på kulturområdet og forskning inden for kultur.

Her kan du blandt andet finde tal på, hvor mange offentlige midler kulturområdet modtager, beskæftigelsesmuligheder for de kunst- og kulturudannede, og hvor mange offentlige ressourcer der bliver anvendt til forskning og udvikling på kulturområdet.

Nyt

Seneste nyt om Kulturområdets uddannelse, økonomi og beskæftigelse

Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. i 2020

7. oktober 2021

Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. i 2020

Kulturministeriet udbetalte 12,7 mia. kr. til kulturelle formål i 2020 svarende til ca. 2.170 kr. pr. indbygger. Det er en samlet stigning på 2,7 mia. kr. eller 27 pct. i forhold til året før.

Tabeller i Statistikbanken om 'Kulturområdets bevillinger og udbetalinger'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Publikationer

Kultur 2020/2021

Kultur  2020/2021

Publikationen Kultur 2020/2021 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som bøger, idræt, museer, medier, film, scenekunst og musik. Årets temakapitel er en analyse, der afdækker mønstre og variationer i befolkningens kulturforbrug.Bag tallene

Staten bruger flere og flere penge på dusører til skattejægeres oldtidsfund

12. november 2018

Staten bruger flere og flere penge på dusører til skattejægeres oldtidsfund

I 2018 afsætter den danske stat 4 millioner kr. til ’danefægodtgørelse’ - altså dusører for smykker, mønter og andre genstande fra Danmarks fortid, som graves op på byggepladser og af skattejægere. Dette er en stigning på 43 pct. i forhold til 2017.

Kontakt

Christian Max Gustaf Törnfelt
Telefon: 39 17 34 47

Præsentation af Danmarks Statistiks kulturstatistik

Præsentationen blev udarbejdet til presseworkshoppen 'Styrk din dækning af det danske kulturliv' den 11/06-2019.

Børn og kultur

Børn og kultur samler statistikken om børns kulturvaner og kulturforbrug.

Børn og kultur