Nyhedsmedier og litteratur
Hvor mange danske film havde premiere sidste år? Hvor mange biografbilletter blev der solgt? Hvor mange danske digtsamlinger udgives hvert år? De spørgsmål og mange flere kan du finde svar på i statistikkerne over film, bøger og medier.
Danmarks Statistik indsamler tal, der belyser en lang række forhold og aktiviteter inden for bogudgivelser og bogproduktion, biografer, billetsalg og filmforevisninger, samt medieforbrug, såsom læsertal og antallet af dagblade.
Tre ud af ti har lavt kulturforbrug
13. oktober 2021
Alle bruger kultur, men der er stor forskel på hvilken og hvor meget: Nogle går på museer og i teater, mens andre ser sport på tv, spiller computerspil eller læser en bog. I denne analyse opdeles Danmarks befolkning fra 16 år og op i fem grupper med forskellige kulturvaner på basis af data fra Kulturvaneundersøgelsen, og det undersøges hvem, der indgår i grupperne: Bredt kulturforbrug, Lavt kulturforbrug, Scenekunst og livesport, Museer og billedkunst samt Bibliotek.
Kultur 2021/2022
Publikationen Kultur 2021/2022 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som museer, zoologiske haver, teatre og biografer, musik, fredede bygninger, idræt og frivilligt arbejde m.fl. Årets temakapitel bygger på data fra statistikken om bibliotekslånere og er en analyse af, hvem der låner flest materialer på bibliotekerne, de såkaldte ”hyperlånere”. Hyperlånerne udgør blot 1 pct. af lånerne men står for 14 pct. af bibliotekernes samlede udlån.
Vi elsker krimier - uagtet alder, uddannelser og køn
23. juli 2019
Kriminalromaner er populære i hele landet og på tværs af uddannelses- og aldersgrupper. Men på tværs af køn og uddannelse er der forskel på, hvor udbredte skønlitterære genrer som fx lyrik, humor og science fiction er. Personer med lange uddannelser læser i øvrigt oftere skønlitteratur end andre grupper.