Gå til sidens indhold

Idræt

Hvor mange fitnesscentre er der i Danmark? Hvor ligger der flest golfbaner? Hvilken sportsgren er den mest populære i landets idrætsforeninger? De spørgsmål og mange flere kan du finde svar på i statistikkerne over idræt.

Introduktion

Idrætsstatistikken er inddelt i tre hovedområder, som er økonomi og beskæftigelse for idrætssektoren, idrætsudøvelse- og vaner, samt de fysiske og organisatoriske rammer for idræt i Danmark.

Blandt statistikkerne kan du fx finde tal for løn og omsætning fordelt på idrætsbrancher, se hvilken uddannelsesgruppe, som dyrker mest motion eller finde ud af hvilken idrætsgren, som henter flest guldmedaljer hjem til Danmark.

Nyt

Seneste nyt om Idræt

Danmark fik flest medaljer i Norden ved OL i 2016

23. juli 2021

Danmark fik flest medaljer i Norden ved OL i 2016

Danmark er repræsenteret med over 100 atleter ved de kommende sommer-olympiske lege i Tokyo. De danske atleter fordeler sig over 16 forskellige sportsgrene, blandt andet badminton, svømning, håndbold og cykling.

Tabeller i Statistikbanken om 'Idrætsudøvelse'


Få internationale medaljer i 2020 pga. COVID-19

2. juni 2021

Få internationale medaljer i 2020 pga. COVID-19

Danmark har siden 2007 vundet mere end 100 internationale idrætsmedaljer hvert år, men i 2020 vandt vi kun 19; ti ved verdensmesterskaber og ni ved europamesterskaber.

Tabeller i Statistikbanken om 'Idrættens økonomi og beskæftigelse'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Publikationer

Kultur 2020/2021

Kultur  2020/2021

Publikationen Kultur 2020/2021 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som bøger, idræt, museer, medier, film, scenekunst og musik. Årets temakapitel er en analyse, der afdækker mønstre og variationer i befolkningens kulturforbrug.Præsentation af Danmarks Statistiks kulturstatistik

Præsentationen blev udarbejdet til presseworkshoppen 'Styrk din dækning af det danske kulturliv' den 11/06-2019.

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her

Kontakt

Henrik Huusom