Gå til sidens indhold

Idræt

Hvor mange fitnesscentre er der i Danmark? Hvor ligger der flest golfbaner? Hvilken sportsgren er den mest populære i landets idrætsforeninger? De spørgsmål og mange flere kan du finde svar på i statistikkerne over idræt.

Introduktion

Idrætsstatistikken er inddelt i tre hovedområder, som er økonomi og beskæftigelse for idrætssektoren, idrætsudøvelse- og vaner, samt de fysiske og organisatoriske rammer for idræt i Danmark.

Blandt statistikkerne kan du fx finde tal for løn og omsætning fordelt på idrætsbrancher, se hvilken uddannelsesgruppe, som dyrker mest motion eller finde ud af hvilken idrætsgren, som henter flest guldmedaljer hjem til Danmark.

Nyt

Seneste nyt om Idræt

Fodbold scorede flest nye medlemmer i 2021

2. juni 2022

Fodbold scorede flest nye medlemmer i 2021

Fodbold er den største aktivitet i idrætsforeningerne målt på antal medlemmer og havde desuden også den største fremgang fra 2020 til 2021 med 33.000 nye medlemmer, svarende til en vækst på knap 10 pct.

Tabeller i Statistikbanken om 'Idrættens økonomi og beskæftigelse'


Danmark fik flest medaljer i Norden ved OL i 2016

23. juli 2021

Danmark fik flest medaljer i Norden ved OL i 2016

Danmark er repræsenteret med over 100 atleter ved de kommende sommer-olympiske lege i Tokyo. De danske atleter fordeler sig over 16 forskellige sportsgrene, blandt andet badminton, svømning, håndbold og cykling.

Tabeller i Statistikbanken om 'Idrætsudøvelse'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Publikationer

Kultur 2020/2021

Kultur  2020/2021

Publikationen Kultur 2020/2021 kaster lys på produktion og forbrug af kultur i Danmark på tværs af områder som bøger, idræt, museer, medier, film, scenekunst og musik. Årets temakapitel er en analyse, der afdækker mønstre og variationer i befolkningens kulturforbrug.Bag tallene

Flere tager til landskamp på stadion

30. november 2022

Flere tager til landskamp på stadion

Flere trækker i fodboldtrøjen og tager på stadion for at se landsholdet spille kamp. Den stigende interesse for fodbold mærkes også i landets idrætsforeninger, hvor det samlede medlemstal er steget det seneste år.

Danmark på to hjul

27. juni 2022

Danmark på to hjul

Landevejscykling er en populær idrætsaktivitet i Danmark, hvor den gennemsnitlige husstand desuden bruger flere penge på cykler end for fem år siden. Dog har antallet af medlemmer i foreningslivet inden for cykling været faldende de seneste år.

Kontakt

Søren Østerballe
Telefon: 39 17 35 25

Præsentation af Danmarks Statistiks kulturstatistik

Præsentationen blev udarbejdet til presseworkshoppen 'Styrk din dækning af det danske kulturliv' den 11/06-2019.

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her