Gå til sidens indhold

Biografer og film

Området biografer og film omfatter data om for eksempel biografernes antal sale, sæder og forevisninger af danske og udenlandske film. For både biografer og film opgøres antal solgte billetter og entréindtægt. Endvidere vises for film oplysninger om bl.a. premieretidspunkt og censurforhold.

Introduktion
De fleste danske film er støttet af det offentlige via Det Danske Filminstitut.

Inden for rammerne af filmloven og de fireårige filmaftaler, som indgås af et flertal i Folketinget, kan Filminstituttet yde støtte til filmenes udvikling, produktion, lancering og distribution i Danmark samt til den internationale lancering på udenlandske filmfestivaler. Produktionen af danske film støttes også via DR og TV 2.

Filminstituttet har også ansvar for filmenes bevaring og kulturformidling til for eksempel børn, unge, skoler og biblioteker. De danske biografer er oftest private virksomheder, men nogle biografer er foreningsdrevne eller kommunalt ejede.
Filminstituttet kan yde støtte til drift af de såkaldte art cinemas, der på grundlag af deres repertoire har en særlig profil. Der kan også ydes støtte til renovering af lokale biografer.

Endelig kan Filminstituttet yde støtte til udvikling af danske computerspil og til public service tv-programmer på de kommercielle tv-stationer, der sender i Danmark. Støtten til tv-programmer ydes inden for rammerne af radio- og fjernsynslovgivningen og de fireårige medieaftaler.
Dokumentation

Om biografer og film

De fleste danske film er støttet af det offentlige via Det Danske Filminstitut.

Inden for rammerne af filmloven og de firårige filmaftaler, som indgås af et flertal i Folketinget, kan Filminstituttet yde støtte til filmenes udvikling, produktion, lancering og distribution i Danmark samt til den internationale lancering på udenlandske filmfestivaler. Produktionen af danske film støttes også via DR og TV 2.

Filminstituttet har også ansvar for filmenes bevaring og kulturformidling til for eksempel børn, unge, skoler og biblioteker. De danske biografer er oftest private virksomheder, men nogle biografer er foreningsdrevne eller kommunalt ejede.

Området biografer og film omfatter data om for eksempel biografernes antal sale, sæder og forevisninger af danske og udenlandske film. Filminstituttet kan yde støtte til drift af de såkaldte art cinemas, der på grundlag af deres repertoire har en særlig profil. Der kan også ydes støtte til renovering af lokale biografer.

Endelig kan Filminstituttet yde støtte til udvikling af danske computerspil og til public service tv-programmer på de kommercielle tv-stationer, der sender i Danmark. Støtten til tv-programmer ydes inden for rammerne af radio- og fjernsynslovgivningen og de firårige medieaftaler.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

Antal solgte biografbilletter

Se også

Relateret indhold i Biografer og film

Kontakt

Cecilie Bryld Fjællegaard
Telefon: 39 17 33 91

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Børn og kultur

Børn og kultur samler statistikken om børns kulturvaner og kulturforbrug.

Børn og kultur

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her