Gå til sidens indhold

Byggeri og anlæg

Hvor meget bliver det bygget i Danmark? Det spørgsmål besvarer den kvartalsvise statistik om byggevirksomheden. Hvor mange sommerhuse findes der i en bestemt kommune? Hvor meget boligareal opvarmes med fjernvarme? Disse og lignende spørgsmål besvarer den årlige bygningsopgørelse. Desuden findes statistikker, der belyser køb af varer tjenester, omsætning og produktionsindeks for bygge- og anlægssektoren.

Introduktion

Statistikkerne om byggevirksomhed og bygningsbestanden er baseret på Bygnings- og Boligregisteret (BBR). Det er kommunerne, der indberetter byggesager til BBR i forbindelse med nybyggeri eller til- og ombygning. Statistikkerne for omsætning og forbrug af varer og tjenester bruger oplysninger fra virksomheder i sektoren. Produktionsindeks for sektoren er baseret på arbejdstidsregnskabet (ATR).


Nyt

Seneste nyt om Byggeri og anlæg

Byggebeskæftigelsen fastholder højt niveau

16. juli 2021

Byggebeskæftigelsen fastholder højt niveau

Byggebeskæftigelsen var i andet kvartal 2021 på 186.700 personer, og fastholde dermed niveauet fra første kvartal på 187.300 personer.

Tabeller i Statistikbanken om 'Byggeriets omsætning'


Mindre etageareal fuldført i første kvartal

12. maj 2021

Mindre etageareal fuldført i første kvartal

Det samlede fuldførte etageareal i første kvartal 2021 endte på 1,9 mio. m2, hvilket er et fald på 5 pct. i forhold til fjerde kvartal. Udviklingen er drevet af et fald i fuldførelsen af beboelsesbygninger på 13 pct.

Tabeller i Statistikbanken om 'Byggevirksomheden'


Børn i Hovedstadsregionen har mindre plads

7. april 2021

Børn i Hovedstadsregionen har mindre plads

I en tid med COVID-19 og hjemsendelser og dermed mere tid tilbragt i hjemmet har boligens størrelse fået større betydning for mange. Det gælder også for børn mellem 11 og 15 år.

Tabeller i Statistikbanken om 'Bygningsbestanden'


Varmepumper vinder fortsat frem

24. marts 2021

Varmepumper vinder fortsat frem

Bygningsopgørelsen pr. 1. januar 2021 viser, at der samlet var 531 mio. m2 opvarmet bygningsareal i Danmark, en stigning på 4,5 mio. m2 i forhold til året før. I 2021 er 23,9 mio. m2 opvarmet af varmepumper.

Tabeller i Statistikbanken om 'Bygningsbestanden'Tidligere Nyt
Kommende Nyt