Gå til sidens indhold

Bestanden af bygninger

På baggrund af BBR laves en årlig opgørelse over bestanden af bygninger. Opgørelsen omfatter bygningernes anvendelse, størrelse, ejerforhold, opførelsesår, opvarmningsforhold og område/geografi.

Introduktion

Opgørelsen kan deles op i to dele, hvoraf den ene tæller antallet af bygninger, mens den anden opgør antallet af kvadratmeter. Definitionen af en bygning er en sammenhængende bebyggelse, der er opført på en selvstændig grund, og som hovedsageligt er opført i ensartede materialer. Bygningen skal have ensartede adgangsforhold. Bygningsopgørelsen er en totaltælling over samtlige danske bygninger, dog undtaget småbygninger, som garager, carporte og udhuse.

Ved samkøring mellem BBR og CPR (Det Centrale Personregister) laves desuden en årlig opgørelse over boliger, fordelt på beboede og ubeboede boliger.

Dokumentation

 

Se også

Kontaktudvalg for bygge- og boligstatistik

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Bestanden af bygninger

Kontakt

Kasper Emil Dueholm Freiman
Telefon: 39 17 31 43

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Optimér din brug af Statistikbank­en


Kursus - Statistikbanken videregående

Kursusoversigt