Gå til sidens indhold

Sociale ydelser til ældre

Statistikken dækker de ressourcer, som kommuner og regioner har til rådighed i sociale institutioner og tilbud på ældreområdet.

Introduktion

Derudover belyser statistikken de sociale serviceydelser, der administreres af kommunerne. På ældreområdet forekommer bl.a.: Pleje- og ældreboliger, dagcentre, madservice, midlertidig hjemmehjælp.

Som hovedregel fordeles oplysningerne på kommuner.

Data til statistikken indhentes fra Socialministeriets Tilbudsportal, på blanketter fra sociale tilbud og fra kommuner.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Efterløn

Efterløn er en frivillig tilbagetrækningsordning for folk over 60 år, som opfylder betingelserne for at modtage efterløn, dvs. er medlem af en a-kasse, har indbetalt efterlønsbidrag i mindst 30 år, har ret til dagpenge på tilbagetrækningstidspunktet og opfylder beskæftigelseskravet.

 

Statistikken omhandler samtlige modtagere af social pension med bopæl i Danmark, inklusiv modtagere af invaliditetsydelse, samt personer bosat i udlandet, som modtager dansk pension i januar. Det gælder antal modtagere af folkepension i alderen 65 år og derover samt antal modtagere af førtidspension eller invaliditetsydelse i alderen 18-64 år. Statistikken er opgjort på alder, køn, pensionsart, ægteskabelig stilling, landsdele samt ubetalte beløb.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Sociale ydelser til ældre

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her

Kontakt

Ældresektionen