Gå til sidens indhold

Regnskaber

Regnskabsstatistikkerne er et centralt element i den statistiske belysning af dansk erhvervsliv og danner grundlag for driftsøkonomiske analyser og erhvervspolitisk beslutningstagning. Herudover er regnskabsstatistikkerne et væsentligt input til opgørelsen af nationalregnskabet.

Introduktion

Spire og hånd

I regnskabsstatistikkerne kan du finde oplysninger om erhvervslivets indtægter, værditilvækst, udgifter, formue, gæld og investeringer.

Tallene kan bl.a. bruges til at sammenligne din virksomheds nøgletal (overskudsgrad, bruttoavance osv.) med gennemsnittet af dine konkurrenters, ligesom du kan beregne din virksomheds markedsandel.

Nyt

Seneste nyt om Regnskaber

Firmaernes overskud faldt i 2019

16. april 2021

Firmaernes overskud faldt i 2019

Firmaerne i regnskabsstatistikken for private byerhverv havde i 2019 samlet set et resultat før selskabsskat, som var 149 mia. kr. lavere end året før, hvilket svarer til et fald på 27 pct.

Tabeller i Statistikbanken om 'Primære erhverv, regnskaber'


Høj værditilvækst i danske firmaer

27. november 2020

Høj værditilvækst i danske firmaer

I årene op til at COVID-19 pandemien ramte Danmark i 2020, havde de danske firmaer en høj værditilvækst. Siden 2014 var den årlige værditilvækst steget fra 923 mia. til 1.181 mia. i 2019 - en stigning på 28 pct.

Tabeller i Statistikbanken om 'Byerhverv, regnskaber'Tidligere Nyt
Kommende Nyt
Bag tallene

Især eksportarbejds­pladser i Nord- og Vestjylland er eksponeret over for Brexit (Rettet)

4. november 2019

Især eksportarbejds­pladser i Nord- og Vestjylland er eksponeret over for Brexit (Rettet)

75 firmaer med i alt 12.000 årsværk eksporterer over halvdelen af deres varer til Storbritannien, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. De fleste arbejdspladser ligger i Jylland.