Gå til sidens indhold

Fondes bevillinger og udbetalinger

De danske fonde uddeler årligt flere mia. kr. til en række formål inden for forskning, kultur, socialområdet mv. Samtidig er en stor del af virksomhederne i dansk erhvervsliv ejet af erhvervsdrivende fonde. Fondenes aktiviteter har derfor en betydelig samfundsøkonomisk betydning. Formålet med statistikken er at sikre en kontinuerlig belysning af fondenes aktiviteter.

Introduktion

Statistikken belyser fondenes uddelinger indenfor: Videnskab, Kultur, Sociale formål, Natur og miljø, Sundhed og motion, Uddannelse og folkeoplysning, Erhvervs- og regionalformål, Internationale humanitære formål samt Religiøse formål. Den omfatter uddelinger fra både Erhvervsdrivende og Almennyttige fonde, samt visse foreninger.

 

Uddelingerne er endvidere for flere af formålene nedbrudt på hovedområde der er det underliggende område en fondsbevilling er givet til under hvert formål, anvendte virkemidler som er det instrument hvormed bevillingen støtter formålet, og typer af modtagere både opdelt på indenlandske og udenlandske modtagere samt modtagertype.

 

Statistikken bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt private danske fonde, og udkommer årligt.

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Fondes bevillinger og udbetalinger

Kontakt

Jens Frederik Mortensen
Telefon: 39 17 33 97

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig