Gå til sidens indhold
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.
Vi har fra 14. september 2021 organiseret vores statistikker på en ny måde. Har du brug for hjælp til at finde den statistik, du plejer at bruge, eller vil du vide mere om ændringerne, kan du læse mere her.

Forskning og udvikling

Definitionen på forskning og udviklingsarbejde (FoU) dækker over arbejde foretaget på et systematisk grundlag for at øge den eksisterende viden, og udnyttelsen af denne viden til at udtænke nye anvendelsesområder.

Introduktion

Fælles for al FoU aktivitet er, at den skal indeholde et væsentligt nyhedselement.

Definitionen på forskning og udviklingsarbejde er udarbejdet af OECD. Den er beskrevet i Frascati-manualen, som indeholder definitioner og retningslinjer for udarbejdelse af forskningsstatistik, både for erhvervslivets og den offentlige sektors forskning og udvikling.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Forskeruddannelse

Forskeruddannelserne (ph.d.-uddannelser) er normalt et treårigt heltidsstudium. Forskeruddannelserne ligger i forlængelse af en lang videregående uddannelse.

 

Forskning og udvikling generelt

 

Det offentlige forsknings­budget

 

Forskning og udvikling i erhvervslivet

 

FoU-statistik erhvervslivet

-

-


Tabelsamling, erhvervslivet


Metode og datagrundlag

-

-


Spørgeskema, erhvervslivet

-

-


Vejledning, erhvervslivet

-


 

 

Forskning og udvikling i det offentlige


FoU-statistik


Tabelsamling


Metode


Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Forskning og udvikling

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Helle Månsson