Gå til sidens indhold

Digital adfærd

Statistikken kortlægger danskernes adgang til og brug af it og internet, herunder e-handel, mobilt bredbånd, it-sikkerhed, e-skills, digital selvbetjening og sociale medier mv.

Introduktion

Statistikken opgøres dels for befolkningen som helhed, dels efter køn, alder, beskæftigelse, familietype, indkomst m.m. Enkelte spørgsmål vedrørende it-adgang er rettet mod familien/husstanden i stedet for personen.

'It-anvendelse i befolkningen' blev gennemført første gang i januar 2001. Undersøgelsen hed frem til 2011 'Befolkningens brug af internet'.

Dokumentation

Begrebsforklaring

ISDN

Tjeneste, der giver mulighed for at bruge den traditionelle telefonlinje til en dataforbindelse med en hastighed på op til 128 kbit/s.

Cloud computing

Cloud computing kan defineres som abonnement på it-service som benyttes via internettet, fx adgang til software, computerkraft, lagerkapacitet, hosting af hjemmesider m.v. Abonnement kan tilpasses løbende efter forbrug og behov.

E-læring

E-læring er uddannelse, hvor indlæringen sker ved brug af interaktiv software eller netværk (fx cd-rom eller internet) evt. i kombination med undervisning, hvor deltagere og lærere er tilstede i samme rum. Andelen er målt som virksomheder, der bruger e-læring, hvor mindst 1 pct. af medarbejderne bruger e-læring (på ét eller flere områder).

 

NAVNESKIFT

Bemærk at statistikken frem til 2010-undersøgelsen hed "Befolkningens brug af internet".

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Digital adfærd

Kontakt

Agnes Tassy
Telefon: 39 17 31 44

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Deleøkonomi

Rapporten "Deleøkonomi - hvordan kan den defineres og måles?" introducerer bl.a. en afgrænsning af begrebet deleøkonomi og opstiller et forslagskatalog til fremtidige tiltag til måling af deleøkonomien.

Læs rapporten