Gå til sidens indhold

It i virksomheder

Hvor digitale er virksomhederne i Danmark? Mange bruger avancerede teknologier og mange har elektronisk salg via hjemmesider. Det kan du læse mere om i ’It-anvendelse i virksomheder’. Hvor mange penge bruger virksomhederne på it – anskaffelse af hardware, standardsoftware, kommunikationsudstyr og it-serviceydelser m.m.? Det kan du læse mere om i ’It-udgifter i virksomheder’.

Introduktion

It-anvendelse i virksomheder

Statistikken belyser udviklingen i udbredelsen og anvendelsen af It i virksomheder inden for private virksomheder (byerhverv) med mindst 10 ansatte, som helhed samt opdelt på branche- og størrelsesgrupper. Her belyses virksomhedernes it-systemer, it-sikkerhed, it-kompetencer, avancerede teknologier, elektronisk handel m.m. Undersøgelsen er EU harmoniseret, og resultaterne kan dermed sammenlignes med de øvrige medlemslande.

’It-anvendelse i virksomheder’ er gennemført årligt fra og med 1998. Undersøgelsen hed frem til 2011 ’Danske virksomheders brug af it’.

Små virksomheder

I 2021 laver Danmarks Statistik en undersøgelse, der kigger på de små virksomheders it-anvendelse. Små virksomheder er her med 5-9 ansatte.

It-udgifter i virksomheder

Statistikken belyser investeringers andel af de enkelte udgiftsposter. Den fortæller også hvor mange årsværk og hvor store lønomkostninger, der går til egenudviklet software – altså den software, som virksomhederne selv udvikler eller videreudvikler. Tallene kan fordeles på branchegrupperne: Bygge og anlæg, industri, erhvervsservice og finans, information og kommunikation samt handel og transport.

Statistikken er udgivet sidste gang i 2017, og der er pt. ikke planlagt yderligere udgivelser.

Dokumentation

Navneskift

Bemærk at statistikken frem til 2011-undersøgelsen hed "Danske virksomheders brug af it".

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i It i virksomheder

Kontakt

Anton Lyngvold Erenbjerg
Telefon: 39 17 32 14

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig