Gå til sidens indhold

It-udgifter i virksom­heder

Hvor mange penge bruger virksomhederne på it – anskaffelse af hardware, standardsoftware, kundespecifik software, kommunikationsudstyr, audiovisuelt udstyr og it-serviceydelser m.m.?

Introduktion

Det belyses i statistikken over it-udgifter i virksomheder. Endvidere belyses investeringernes andel af de enkelte udgiftsposter.

Statistikken fortæller også, hvor mange årsværk og hvor store lønomkostninger der går til egenudviklet software – altså den software, som virksomhederne selv udvikler eller videreudvikler.

Serviceydelser er den største samlede udgiftspost, der lægger beslag på omkring halvdelen af virksomhedernes it-udgifter. Serviceydelser inkluderer bl.a. serviceaftaler, konsulentbistand, webhosting og telekommunikation. Software udgør omkring en fjerdedel af udgifterne. Andelen, der går til køb af hardware, har været faldende i en årrække.

Tallene kan fordeles på branchegrupperne: Bygge og anlæg, industri, erhvervsservice og finans, information og kommunikation samt handel og transport.

Se også statistik om "it-anvendelse i befolkningen", "it-anvendelse i virksomheder" og "it-anvendelse i den offentlige sektor" under informationssamfundet.

Dokumentation

Tabelsamling

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i It-udgifter i virksom­heder

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Mahtab Keshavarz