Gå til sidens indhold

Relevans

Kontaktinfo

Nationalregnskab, Økonomisk Statistik
Emil Urhammer
39 17 30 26

euh@dst.dk

Hent som PDF

Materialestrømsregnskab

Regnskabet er relevant for alle der ønsker oplysninger om sammenhængen mellem økonomi på den ene side og naturressourcer på den anden side. Resultaterne er relevante i forhold til analyser af den cirkulære økonomi. Regnskabet efterspørges bl.a. af ministerier, styrelser, konsulentvirksomheder. Desuden indgår regnskabet i de europæiske miljøøkonomiske regnskaber som indsamles af Eurostat.

Brugerbehov

De eksterne brugere af materialestrømsregnskabet er ministerier, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner, rådgivende ingeniørfirmaer o.a., der ønsker et overblik over sammenhængene mellem økonomi og miljø.

Brugertilfredshed

Materialestrømsregnskabet drøftes med væsentlige ekspertbrugere i Kontaktudvalg for miljøøkonomiske statistikker og regnskaber. Information om brugertilfredshed indsamles ikke separat, men brugernes behov og tilfredshed diskuteres i kontaktudvalget.

Fuldstændighed af data

Data for import og eksport og de øvrige indikatorer i materialestrømsregnskabet kan betragtes som fuldt dækkende. I forhold til et komplet materialestrømsregnskab i henhold til Eurostats retningslinjer mangler der opgørelser af strømme af residualer (bl.a. luftemissioner), samt beregning af materialeophobning i økonomien.