Gå til sidens indhold

Livskvalitet

Danmarks Statistik har spurgt borgere over 18 år i hele landet, men primært i 38 kommuner, hvordan de oplever deres liv og hverdag. 42.500 personer har deltaget i undersøgelsen, der er den første af sin art i Danmark.

Introduktion

Livskvalitetsindikatorerne indeholder også oplysninger om blandt andet køn, alder, indkomster, erhvervskompetencer, uddannelsesniveau og lægekontakt i sammenhæng med undersøgelsens spørgsmål om livskvalitet.

Alder og livskvalitet

På en skala mellem 0 og 10 scorer den voksne danske befolkning i gennemsnit 7,5 på tilfredshed her og nu, mens de fem år frem i tiden forventer en gennemsnitlig tilfredshed på 8,2.

Folk er blevet bedt om at svare på spørgsmålet: ”Alt i alt hvor tilfreds forventer du at være med dit liv om fem år?”. Her giver aldersgruppen på 18 til 29 år spørgsmålet scoren 8,6, aldersgruppen 40 til 49 år scoren 8,3 og aldersgruppen 60 til 69 år scoren 7,9.

Indkomst og livskvalitet

Borgere med en årlig disponibel indkomst på under 100.000 kr. har i denne undersøgelse en score på 7,3, mens personer med en disponibel indkomst på over 600.000 kr. opnår en score på 8,2.

Ses der på fremtidsperspektivet: ”Alt i alt hvor tilfreds forventer du at være med dit liv om 5 år?” viser undersøgelsen, at borgere med en disponibel indkomst på under 100.000 kr. er den gruppe, der forventer at forbedre deres situation relativt mest fra nu og til fremtiden – fra en score på 7,3 til en score på 8,3, svarende til 1 procentpoint eller 11 procent. En af forklaringerne er, at der i gruppen er relativt mange unge mennesker.

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Livskvalitet

Kontakt

Jarl Christian Quitzau
Telefon: 39 17 35 94

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Livskvalitet i Danmark

Hvordan ser vi på vores livskvalitet?

Livskvalitet

Se svarene i en interaktiv infografik