Gå til sidens indhold

Tilbagefald til kriminalitet

Hvor mange personer begår ny kriminalitet efter at være blevet kendt skyldig i en lovovertrædelse? Statistikken belyser tilbøjeligheden til at falde tilbage til ny kriminalitet også kaldet recidiv. Mere præcist personer, der i et givent år er løsladt fra fængsel eller har fået en fældende dom, og som begår en ny lovovertrædelse inden for to år.

 

 

 

 

Udvalgt statistik om Tilbagefald til kriminalitet

Vi har udvalgt populær statistik om emnet Tilbagefald til kriminalitet på denne side. Du kan finde flere tal og lave dine egne tabeludtræk i Statistikbanken.

Varighed til tilbagefald til ny kriminalitet

Her kan du se, hvor mange, der begår ny kriminalitet efter løsladelse fra fængsel eller efter at være blevet fundet skyldig i en lovovertrædelse. Tabellen viser også varigheden til tilbagefaldet. Tilbagefaldsprocenten kan beregnes i statistikbanken.
Mere om figuren
Seneste opdatering
4.10.2023
Opdateres næste gang
3.10.2024
Kilder

En række af Danmarks Statistiks kriminalstatistiske registre vedrørende strafferetlige afgørelser, sigtelser, konfererede sager og indsættelser. Den oprindelige kilde til disse registre er udtræk fra Rigspolitiets Centrale Kriminalregister. Desuden data fra Danmarks Statistiks Statusregister for Befolkningens højeste fuldførte uddannelse og Danmarks Statistiks Befolkningsstatistikregister.

Om statistikken - dokumentation, kilder og metode

Få overblik over statistikkens indhold, formål og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder, og hvor ofte den udkommer.

Læs mere i statistikdokumentationerne:

Tilbagefald til kriminalitet

Formålet med Tilbagefald til kriminalitet er at belyse omfanget af ny kriminalitet blandt personer, der i et givet år er løsladt fra afsoning eller har fået en fældende strafferetlig afgørelse.

Statistikken om Tilbagefald til kriminalitet blev første gang udarbejdet for de personer, der blev dømt eller løsladt i 2007 og er herefter udarbejdet årligt.

Brug for flere tal om Tilbagefald til kriminalitet?

Du kan selv søge videre i Statistikbanken. Find mere detaljerede tal om tilbagefald til kriminalitet fordelt på fx uddannelse og tidligere domme.

Kontaktperson for denne statistik

Iben Birgitte Pedersen
Telefon: 39 17 36 03
Jonas Ellemand
Telefon: 39 17 31 08