Gå til sidens indhold

Arbejdstidsregnskab

Arbejdstidsregnskabet (ATR) er en opgørelse, der integrerer eksisterende statistikker på aggregeret niveau, således at man opnår en sammenhængende tidsserie for beskæftigelse, job og præsterede arbejdstimer. For lønmodtagere er der endvidere oplysninger om lønsum.

Introduktion
ATR anvendes, når man ønsker en totalopgørelse af arbejdstimer i kvartalet eller året fordelt på relativt detaljerede brancher. Serien går tilbage til 1. kvartal 1995.
Dokumentation

 

Begrebsforklaring

Arbejdstidsregnskab (ATR)

Formålet med Arbejdstidsregnskabet er at opstille tidsserier for præsterede arbejdstimer. Herudover er det et formål, at beregne løn- og beskæftigelsesdata til nationalregnskabet, idet der tages udgangspunkt i nationalregnskabets definitioner af arbejde, løn og beskæftigelse. For nuværende indeholder statistikken opgørelser for køn, branche, to sektorer (offentlig forvaltning og service/virksomheder og organisationer) og socioøkonomisk status (om man er selvstændig, medarbejdende ægtefælle eller lønmodtager).

 

Arbejdstidsregnskabet (ATR) anvendes, når man ønsker en sammenhængende tidsserie for beskæftigelse, job og præsterede arbejdstimer. ATR anvendes, når man ønsker en totalopgørelse af arbejdstimer i kvartalet eller året fordelt på relativt detaljerede brancher. Serien går tilbage til 1. kvartal 1995.

 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

 

Relateret indhold i Arbejdstidsregnskab

Kontakt

Flemming von Hadeln Løve
Telefon: 39 17 37 27

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her