Gå til sidens indhold

Arbejdstidsregnskab

Arbejdstidsregnskabet (ATR) er en kvartalsvis og årlig opgørelse af præsteret tid i timer, antal beskæftigede og antal job. For lønmodtagere er der desuden oplysninger om lønsum i mio. kr.

Introduktion
Arbejdstidsregnskabet (ATR) er en sammenhængende tidsserie for præsterede arbejdstimer, beskæftigelse  job og lønsum for lønmodtagere, som anvendes, når man ønsker en totalopgørelse af arbejdstimer i kvartalet eller året fordelt på brancher, sektor, socioøkonomisk status og køn. 
Dokumentation

Formålet med Arbejdstidsregnskabet er at opstille tidsserier for præsterede arbejdstimer. ATR beregner løn- og beskæftigelsesdata til nationalregnskabet, hvor der tages udgangspunkt i nationalregnskabets definitioner af arbejde, løn og beskæftigelse. Statistikken indeholder opgørelser for brancher, to sektorer (offentlig forvaltning og service samt virksomheder og organisationer), socioøkonomisk status (om man er selvstændig, medarbejdende ægtefælle eller lønmodtager) og køn. 

Dokumentationsnotater

 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

 

Relateret indhold i Arbejdstidsregnskab

Kontakt

Flemming von Hadeln Løve
Telefon: 39 17 37 27

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her