Gå til sidens indhold

Erhvervspendling

Statistikken er en årlig opgørelse af pendling mellem bopæl og arbejdssted inden for Danmark. Danmarks Statistik har to forskellige opgørelser for pendling mellem bopæl og arbejde. Den ene viser pendlingen mellem kommuner, mens den anden viser pendlingsafstande.

Introduktion

Pendlingsopgørelsen mellem kommuner er udarbejdet ud fra bopælskommune og arbejdsstedskommune. Opgørelsen med pendlingsafstande er udarbejdet ud fra afstanden fra bopælsadressen til arbejdsstedsadressen (kun den ene vej).   

Pendlingsstatistikken indeholder foruden opgørelser om bopælskommune, arbejdsstedskommune og pendlingsafstand opgørelser på køn, branche (DB07) og socioøkonomisk status.

 
Dokumentation

Danmarks Statistiks to forskellige opgørelser for pendling mellem bopæl og arbejde – pendlingsstatistikken mellem kommuner og statistikken, der viser pendlingsafstande – kommer fra samme register - den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik (RAS). Pendlingen opgøres mellem bopælen og arbejdsstedet. Pendling mellem uddannelsesinstitutioner er således ikke med i opgørelsen. 

 

Begrebsforklaring

Indpendling

Personer der har arbejdssted i en kommune, men bor uden for kommunen. Disse personer indpendler for at tage på arbejde.

Udpendling

Personer med bopæl i en kommune, men har arbejdssted i en anden kommune. Disse personer udpendler for at tage på arbejde.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Kontakt

Pernille Stender
Telefon: 39 17 34 04

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig