Gå til sidens indhold

Deltager­information - Dit Svar

Er du blevet kontaktet af DST Survey?

Så er her forklaringen på, hvordan vi har fundet frem til netop dig.

Deltagerne får et brev
Hver gang vi starter en undersøgelse, uanset hvilken metode vi bruger til at indsamle data, så sender vi breve til alle deltagerne i undersøgelsen og fortæller dem, at de er udvalgt til at deltage i undersøgelsen. Samtidig fortæller vi lidt om undersøgelsens indhold, og om hvordan deltagerne kan kontakte os, hvis de har spørgsmål.

Hvorfor skal jeg deltage?
Hvis det er en undersøgelse om brede, generelle emner, så udvælger vi borgere fra hele Danmark. Hvis det er en undersøgelse om mere specielle emner fx børnefamiliers forhold, så udvælger vi familier med børn osv. Vi forsøger altid at udvælge de dele af befolkningen, der passer bedst i forhold til undersøgelsens emne. 

I mange tilfælde er vi dog også interesseret i at høre meningen fra dele af befolkningen, som ikke umiddelbart mener, at de har noget med emnet at gøre. Fx er ikke alle interesseret i brugen af computere, men det er også vigtigt at høre meningen fra personer, der ikke bruger computere så ofte. Så vi vil gerne have svar fra alle de personer, vi har udvalgt. 

Når vi har udvalgt dig til at deltage i en frivillig undersøgelse, er det vigtigt for undersøgelsens kvalitet og værdi, at det netop er dig vi interviewer. Af og til interviewer vi dog flere i en familie, men så skriver vi det i et brev til deltagerne på forhånd. 

Interviewmetode
Undersøgelsen kan foregå som interview over telefonen, via internettet, via et skema, du har fået tilsendt med posten eller som et besøgsinterview. Ved et besøgsinterview kommer en af Danmarks Statistiks besøgsinterviewere hjem til dig og foretager interviewet eller I aftaler at foretage interviewet et andet sted der passer dig. 

Danmarks Statistik og telefonnumre
Når vi søger efter telefonnumre på deltagerne i vores undersøgelser, anvender vi de offentligt tilgængelige telefonsøgetjenester. Hvis vi ikke kan finde et telefonnummer på en deltager, forsøger vi at finde eventuelle andre telefonnumre på den adresse, som deltagerne har ifølge folkeregistret. Derfor ringer vi af og til en anden person på adressen og forsøger at komme i kontakt med den deltager, der er udvalgt til undersøgelsen, og som vi ikke ellers kan nå frem til på anden vis.

Danmarks Statistik har ikke adgang til udeladte eller hemmelige telefonnumre hos telefonselskaberne. 

Fortrolig behandling af oplysninger 
Alle oplysninger, du giver til Danmarks Statistik bliver behandlet fortroligt. Indsamlede interviews bliver alene anvendt til statistik og analyser. 

Danmarks Statistik videregiver ikke oplysninger, der efterfølgende ville kunne anvendes til at identificere enkelte deltagere og deres svar. 

Udlodning af præmier
Det vil altid fremgå, af det brev du modtager fra os, om der er en præmielodtrækning på netop den undersøgelse, som du er med i. Alle vinderne får direkte besked, når lodtrækningen er foretaget.

 

 

Kontakt

DitSvar
Telefon: 80 30 22 02