Gå til sidens indhold

Direkte investeringer

Direkte investeringer er investeringer i udenlandske virksomheder, hvor investor besidder mindst 10 pct. af egenkapitalen eller stemmerettighederne i virksomheden. Statistikken opgøres for danske investeringer i udlandet (udadgående) og udenlandske investeringer i Danmark (indadgående).

Introduktion

Direkte investeringer har typisk en længere horisont og antages ofte at være foretaget med henblik på en varig økonomisk forbindelse mellem investoren og virksomheden.

Antallet og størrelserne på investeringerne kan være en indikator på økonomisk integration, samt på hvor åben en økonomi er.

Direkte investeringer kan fx stimulere den lokale realøkonomiske aktivitet i form af øget produktion og beskæftigelse i landet, der investeres i. Formålet med investeringen kan bl.a. være at skabe værditilvækst gennem aktivt ejerskab, fx hvis investoren har ekspertise i at udvikle virksomheden.

Dokumentation

Nationalbankens kilder og metode for Direkte investeringer.

 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

Danmarks Nationalbanks logo

Relateret indhold i Direkte investeringer

Artikler og publikationer om 'Direkte investeringer'

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig