Gå til sidens indhold

Fravær fra arbejde

Fraværsstatistikken er en årlig statistik, som beskriver den arbejdsindsats, der bortfalder på grund af fravær som fx sygefravær, børns sygdom, barsel mv. Fravær har både menneskelige og økonomiske omkostninger, som er en belastning for såvel lønmodtagere, arbejdsgivere og samfundet.

Introduktion

Fraværsstatistikken måler omfanget af fraværet, fordelt på sektorer, arbejdsfunktioner, køn, branche m.fl. Fraværsstatistikken er således et redskab til opgørelse og sammenligning af fraværet, inden for og mellem brancher og grupper af forskellige medarbejdere og kan danne grundlag for økonomiske og politiske beslutninger.

Fraværet opgøres på egen sygdom, børns sygdom, arbejdsulykke samt barsels- og adoptionsorlov, og fordeles på medarbejdernes arbejdsfunktioner, uddannelsesniveau, branchetilhørsforhold, køn og alder.

Yderligere information om fraværsstatistikkens datagrundlag, indhold, begreber mm. kan findes i statistikdokumentationen.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Fuldtidsansat

Personale (ekskl. ansatte under uddannelse), hvis normale arbejdstid svarer til det overenskomstmæssige eller almindelige antal timer for den pågældende virksomhed, også selv om deres kontrakt gælder i mindre end et år.


Rapporter og metode

Rapport fra Arbejdsgruppen vedrørende en generel fraværsstatistik

Rapport fra Nordisk Seminar om Arbejdsmarkedsstatistik (2005)

In english: Report from the Nordic Seminar on Labour Market Statistics (2005)

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Fravær fra arbejde

Kontakt

Nete Nielsen
Telefon: 39 17 30 04

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her