Gå til sidens indhold

Lønmodtagere

Beskæftigelse for lønmodtagere (BFL) er en månedlig og kvartalsvis opgørelse af antal personer med lønmodtagerjob. Den offentlige beskæftigelsesstatistik er en kvartalsvis opgørelse af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere inden for offentlig forvaltning og service.

Introduktion

Beskæftigelse for lønmodtagere benyttes, når man ønsker en hurtig indikator for den samlede lønmodtagerbeskæftigelse. Statistikken opdeles på sektor og brancher i både kvartals- og månedsopgørelsen. Kvartalsopgørelsen omfatter desuden antal lønmodtagere omregnet til fuld tid (fuldtidsbeskæftigelse) samt opgørelser fordelt på arbejdsstedsgeografi, bopælsgeografi, alder, køn og herkomst. 

Den offentlige beskæftigelsesstatistik muliggør som den eneste arbejdsmarkedsstatistik en opdeling af fuldtidsbeskæftigelsen på COFOG-grupper, der er en nationalregnskabsmæssig opgørelse af det offentliges udgifter efter formål. Derudover fordeles den offentlige beskæftigelse efter delsektorerne i offentlig forvaltning og service.

Data i begge statistikker går tilbage til 1. kvartal 2008.

 
Dokumentation

Datagrundlaget er arbejdsgivernes indberetninger af indkomstoplysninger til Udviklings- og Forenklingsstyrelsens (tidligere SKATs) eIndkomst.

 

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal
Relateret indhold i Lønmodtagere

Kontakt

Eva Borg
Telefon: 39 17 38 41

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Invasion af Ukraine

Tema: Invasion af Ukraine

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her