Gå til sidens indhold

Relevans

Kontaktinfo

Arbejde og Indkomst, Personstatistik
Mikkel Zimmermann
39 17 30 43

mzi@dst.dk

Hent som PDF

Offentligt forsørgede under folkepensionsalderen

Statistikken er meget udbredt til arbejdsmarkedsovervågning. Her er de typiske brugere: Kommuner, regioner, ministerier, organisationer, pressen samt Eurostat. I de senere år har statistikken indgået som en væsentlig del af det samlede Arbejdsmarkedsregnskab (AMR), som giver overblik over hele befolkningens tilknytning til arbejdsmarkedet. AMR er opgjort fra og med 2008.

Brugerbehov

Statistikken er meget udbredt til arbejdsmarkedsovervågning og forskning. Her er de typiske brugere: Kommuner, regioner, ministerier, organisationer, pressen, analytikere, forskere samt Eurostat. I de senere år har statistikken indgået som en væsentlig del af det samlede Arbejdsmarkedsregnskab (AMR).

Brugertilfredshed

Der er ikke lavet nogle egentlige tilfredshedsundersøgelser af statistikken over offentligt forsørgede 16-64-årige, men diverse udviklingsmuligheder og analysemuligheder for statistikken diskuteres på de halvårlige brugerudvalgsmøder for arbejdsmarkedsstatistikken. Brugen af statistikken synes stigende, hvilket ikke mindst skyldes at statistikken i de senere år er indgået som en væsentlig del af det samlede Arbejdsmarkedsregnskab (AMR), som giver overblik over hele befolkningens tilknytning til arbejdsmarkedet. AMR er nu opgjort fra og med 2008.

Fuldstændighed af data

Området er ikke underlagt fuldstændighedskrav fra forordninger og guidelines.