Gå til sidens indhold

Sammenlignelighed

Kontaktinfo

Nationalregnskab, Økonomisk Statistik.
Ole Gravgård
3917 3488

ogp@dst.dk

Hent som PDF

Detaljeret materialestrømsregnskab (fysiske supply-usetabeller)

Regnskabet er offentliggjort for året 2018 og i en tidligere version for 2016. De to regnskaber er ikke fuldt sammenlignelige på grund af ændringer i kildedata og metoder.

Regnskaber af denne type foreligger - ud over for Danmark - så vidt vides kun for Nederlandene, dog med andre klassifikationer. Det er således ikke muligt at foretage direkte internationale sammenligninger.

Det være muligt, at sammenligne enkelte data fra regnskabet over tid og over lande ved at se på de primære data, der ligger bag regnskabet.

International sammenlignelighed

Regnskaber af denne type foreligger - ud over for Danmark - så vidt vides kun for Nederlandene, dog med andre klassifikationer. Det er således ikke muligt at foretage direkte internationale sammenligninger.

Dog vil det være muligt, at sammenligne enkelte data fra regnskabet over lande ved at se på de primære data, der ligger bag regnskabet.

Sammenlignelighed over tid

Regnskabet er offentliggjort for året 2018 og i en tidligere version for 2016. De to regnskaber er ikke fuldt sammenlignelige på grund af ændringer i kildedata og metoder. Det vil være muligt, at sammenligne enkelte data fra regnskabet over tid ved at se på de primære data, der ligger bag regnskabet.

Sammenhæng med anden statistik

Data for indvinding af naturressourcer, affald, tilgang og anvendelse af energi samt luftemissioner er i overensstemmelse med tilsvarende data fra andre dele af Grønt Nationalregnskab.

Import- og eksportdata er i overensstemmelse med data fra Udenrigshandel med varer.

Data for produktion af varer er i overensstemmelse med data fra Industriens køb og salg

Generelt kan data for produktion af varer og forbrug i produktionen i enkelte brancher sammenlignes med tilsvarende størrelser i nationalregnskabet. Opregninger og afstemninger mv. af data i materialestrømsregnskabet gør dog, at ikke alle data kan sammenlignes på tværs af statistikkerne.

Intern konsistens

Data er internt konsistente