Gå til sidens indhold

Relevans

Kontaktinfo

Nationalregnskab, Økonomisk Statistik.
Ole Gravgård
39 17 34 88

ogp@dst.dk

Hent som PDF

Detaljeret materialestrømsregnskab (fysiske supply-usetabeller)

Regnskabet er relevant for alle, der er interesserede i information om de fysiske materialestrømme,, der finder sted i tilknytning til den danske økonomi. Det kan danne grundlag for analyser af den cirkulære økonomi, herunder hvilke brancher, der anvender eller producerer forskellige materialetyper. Hertil kommer, at regnskabet kan have interesse i forbindelse med konstruktion af modeller, der fx skal belyse forbrugets materialefodaftryk.

Brugerbehov

Det detaljerede materialestrømsregnskab kan anvendes af alle, der er interesserede i information om de fysiske materialestrømme, der finder sted i tilknytning til den danske økonomi.

De primære brugere må forventes at være fagpersoner og analytikere, der fx ønsker at belyse aspekter af den cirkulære økonomi, herunder hvilke brancher, der anvender eller producerer forskellige materialetyper.

Det kan også forventes, at det detaljerede materialestrømsregnskab vil være af interesse i forbindelse med konstruktion af modeller, der fx kan belyse forbrugets materialefodaftryk.

Brugertilfredshed

Feedback kan gives ved henvendelse direkte til kontaktpersonen og via Kontaktudvalget for Miljøøkonomiske Regnskaber og Statistikker.

Fuldstændighed af data

Regnskabet er i overensstemmelse med de retningslinjer, der kan afledes af den internationale statistiske standard for grønne nationalregnskaber: System of Environmental-Economic Accounting - Central Framework SEEA CF