Gå til sidens indhold

Aktualitet og punktlighed

Kontaktinfo

Konjunkturstatistik, Erhvervsstatistik
Kari AJ Arildsen
39 17 36 09

kjs@dst.dk

Hent som PDF

Detailomsætningsindeks

Der offentliggøres tal på hovedvaregrupper allerede 20-22 dage efter månedens afslutning, hvilket er ganske hurtigt for en spørgeskemabaseret undersøgelse. En måned senere kommer tal på det mest detaljerede brancheniveau. Statistikken offentliggøres uden forsinkelser i forhold til de planlagte udgivelsestider.

Udgivelsestid for foreløbige og endelige tal

Første offentliggørelse, hvor der udelukkende offentliggøres tal på tre hovedvare-grupper, udkommer 20-22 dage efter slutningen af referenceperioden.

Ved første offentliggørelse af tal på hovedvaregrupper måneden efter, offentliggøres for første gang tal for den foregående måned på detaljeret brancheniveau. Samtidig revideres de tidligere offentliggjorte tal for hovedvaregrupperne. Udgivelsestiden for disse tal er således 50-52 dage.

To måneder efter første offentliggørelse af hovedvaregrupper, revideres tallene for anden og sidste gang. Samtidig revideres branchetallene for samme måned for første og eneste gang. Udgivelsestiden for endelige tal er således 70-72 dage for både hovedvaregrupper og for branchetal.

Publikationspunktlighed

Punktligheden er særdeles høj, idet forsinkelser i forhold til de planlagte udgivelsestider sker yderst sjældent.