Gå til sidens indhold

Færre slagtninger af økologiske køer

Animalsk produktion (kvt.) 4. kvt. 2017

Der blev slagtet ca. 12.500 økologiske køer i 2017, hvilket er 9 pct. færre end i 2016. De færre slagtninger kan ses i sammenhæng med gode mælkepriser. Køer udgør 80 pct. af slagtningerne af økologisk kvæg, mens de udgør 37 pct. af alle kvægslagtninger. Det totale antal kvægslagtninger i 2017 var ca. 472.000 stk., hvoraf 3,4 pct. var af økologisk kvæg.

Slagtet økologisk kvæg, fordelt på køer og kvæg i alt

Øget produktion af både økologisk og konventionel mælk

Den økologiske mælkeproduktion steg 4,9 pct. fra 2016 til 2017, mens den konventionelle produktion steg med 1,6 pct. Både den økologiske og den konventionelle produktion var større i fjerde kvartal 2017 i forhold til fjerde kvartal 2016.

Animalsk produktion steg

Mængdeindekset for den animalske produktion steg med 2,1 pct. i fjerde kvartal 2017 i forhold til samme kvartal i 2016. Det skyldes, at produktionen af svin, fjerkræ, mælk og æg steg, mens der var et fald for kvæg.

Animalske salgsprodukter, mængdeindeks

 

Vægte
2010

2016

2017

Ændring
4. kvt. 2016

 

 

4. kvt.

Oktober

November

December

4. kvt.

- 4. kvt. 2017

 

promille

indeks 2010 = 100

pct.

Animalske salgsprodukter1

634

105,0

101,1

97,8

121,3

107,1

2,1

Kvæg

42

111,9

116,1

120,6

92,6

109,8

-1,9

Svin

340

102,5

92,6

88,4

129,1

103,4

0,9

Fjerkræ

25

110,9

113,7

2,6

Mælk2

213

106,2

112,2

108,9

114,2

111,8

5,2

Æg

11

117,0

118,1

1,0

1 Pelsdyr opgøres årligt og indgår derfor ikke.
2 Mælk anvendt til foder på gården indgår ikke i indekset.

Animalsk produktion

 

2016

2017

 

Ændring
4. kvt. 2016

 

4. kvt.

Oktober

November

December

4. kvt.

 

- 4. kvt. 2017

 

1.000 stk.

 

pct.

Kvæg

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion

142,0

47,8

49,3

37,9

134,9

 

-5,0

Slagtninger1

131,9

45,2

45,9

35,4

126,5

 

-4,1

Eksport af levende kvæg til slagtning

10,1

2,6

3,4

2,5

8,5

 

-16,0

Heraf kalve

8,0

2,4

3,0

2,3

7,7

 

-4,4

 

mio. kg

 

 

Produktion af okse- og kalvekød

37,6

12,8

13,1

10,1

36,1

 

-4,1

 

1.000 stk.

 

 

Svin

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion

8023,4

2442,1

2383,2

3122,3

7947,6

 

-0,9

Slagtninger1

4622,5

1293,4

1255,9

2020,1

4569,3

 

-1,2

Eksport af levende svin

3400,9

1148,7

1127,4

1102,2

3378,3

 

-0,7

Heraf smågrise

3343,3

1131,0

1105,1

1085,8

3321,9

 

-0,6

 

mio. kg

 

 

Produktion af svinekød

488,3

142,6

137,9

207,5

487,9

 

-0,1

 

1.000 stk.

 

 

Fjerkræ

 

 

 

 

 

 

 

Slagtninger på slagterier

24812,8

25906,4

 

4,4

 

mio. kg

 

 

Mælk

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion2

1302,7

458,1

444,9

466,4

1369,5

 

5,1

Heraf økologisk

124,9

43,1

46,4

51,5

141,1

 

12,9

Æg

 

 

 

 

 

 

 

Samlet produktion3

18,5

18,6

 

1,0

Buræg

6,3

4,0

 

-36,3

Æg fra fritgående høns

0,9

1,7

 

89,2

Skrabeæg

4,9

6,0

 

22,8

Økologiske æg

4,4

4,9

 

12,6

1 Inkl. slagtninger hos producenter.
2 Årligt skønnet forbrug af mælk hos producenter er 75,00 mio. kg til foder og 3,67 mio. kg til konsum.
3Forbrug hos producenter og direkte salg til forbrugere er sat til 8,0 mio. kg. årligt.

Nyt fra Danmarks Statistik

7. marts 2018 - Nr. 85

Hent som PDF
Næste udgivelse: 12. juni 2018

Kontakt

Kilder og metode

Oplysningerne om mængder indsamles hos aftagerne af animalske produkter, Fødevare- styrelsen og Landbrug & Fødevarer. Eksporten opgøres i den officielle udenrigshandelsstatistik, suppleret med oplysninger fra landbrugets afgiftsfonde. Slagtningerne hos producenterne fastsættes skønsmæssigt. Kilderne er mere konkret beskrevet i statistikdokumentationerne.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation