Gå til sidens indhold

Patenter

Statistikken om patenter giver et samlet billede af dansk erhvervslivs handel med IP-rettigheder, herunder patenter, brugsmodeller, varemærker og design.

Introduktion

Det opgøres, hvor stor en andel af virksomhederne, der har købt, solgt, ind - og udlicenseret IP-rettigheder.

I undersøgelsen, der ligger bag, spørges til virksomhedernes oplevelse af forskellige forhold vedrørende IP-rettigheder f. ex. fordele og barrierer i forbindelse med handel, piratkopiering, forretningsstrategi og vækstmarkeder.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Patent, IP-rettighedstype

Med et patent beskyttes den opfindelse, der angiver en ny løsning på et veldefineret problem, hvis denne løsning tillige adskiller sig væsentligt fra hidtil kendt teknik. Et patent giver en grundig beskrivelse af problemet samt en brugbar anvisning på, hvordan det løses. Patentet beskytter imidlertid ikke en idé som sådan men beskytter alene den angivne tekniske løsning på det givne problem.

Tabelsamlinger

Spørgeskemaer

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Patenter

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Ole Olsen