Gå til sidens indhold

Højskolekurser

Statistikken giver en samlet beskrivelse af befolknings årlige deltagelse i højskolekurser og kurser på de frie fagskoler.

Introduktion

Statistikken for højskolerne og de frie fagskoler indgår i Danmarks Statistiks Kursistregister, som er en samlet beskrivelse af befolkningens deltagelse i enkelte kurser ved voksen- og efteruddannelse, dvs. formelle, eksterne uddannelsesforløb, som er finansieret, styret og tilrettelagt af en offentlig udbyder og finder sted uden for arbejdstiden.

Aktiviteten på husholdnings- og håndarbejdsskolerne (senere frie fagskoler) er registreret fra starten af 1970'erne, og højskoleaktiviteten kom med fra 1980'erne.

For højskolerne blev kun aktiviteten på de lange kurser (dvs. kurser på 12 uger eller mere) registreret, men fra skoleåret 2011-12 kom også de korte kurser med (dvs. kurser under 12 uger).

Dokumentation

Begrebsforklaring

Voksen- og efteruddannelser

Uddannelserne omfatter blandt andet VUC, AMU-kurser samt meritlærer-, diplom- og masteruddannelser. VUC er voksenuddannelsescentre med fokus på dansk og regnefærdigheder, mens AMU især er korte arbejdsmarkedsuddannelser.

Times

TIMES er et system til dokumentation af de data, der indgår i vores statistikker. Selve statistikkerne er dokumenteret i statistikdokumentationen. TIMES består af en fælles database med tilhørende værktøjer til beskrivelse af datasæt, record, variable og variabelklasser.

TIMES for delopgaven: Kursistregistret

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Højskolekurser

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kontakt

Nare Hakhverdyan