Gå til sidens indhold

Forbrugerforventninger

Forbrugerforventningerne er forbrugernes vurdering af deres egen og Danmarks økonomiske situation og er en af mange økonomiske indikatorer, man kan anvende til at vurdere den økonomiske situation. Undersøgelsen af forbrugerforventningerne omfatter en række spørgsmål omkring forbrugernes adfærd og forventninger.

Introduktion

Resultaterne fra undersøgelsen bruges til at vurdere konjunkturudviklingen og herudover befolkningens forbrugslyst og forbrugsevne.

Hver måned offentliggøres nettotal for forbrugertillidsindikatoren samt for forbrugernes detaljerede vurderinger og forventninger.

Dokumentation

Begrebsforklaring

Forbrugerforventninger

Forbrugerforventningsundersøgelsen belyser befolkningens syn på de økonomiske konjunkturer på et givet tidspunkt inden for forskellige områder. Undersøgelsen omfatter en række spørgsmål omkring forbrugernes adfærd og forventninger. Resultaterne fra undersøgelsen bruges til at vurdere konjunkturudviklingen og herudover befolkningens forbrugslyst og forbrugsevne.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Forbrugerforventninger

Kontakt

Zdravka Bosanac
Telefon: 39 17 34 46

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her