Gå til sidens indhold

Handel med økologiske fødevarer

Her finder du statistik om fx omsætningen af økologiske varer i supermarkeder og varehuse, og om salget af fx økologisk mælk er faldet eller steget.

Introduktion

Indenrigshandel med økologiske fødevarer giver detaljerede oplysninger om udviklingen i salget af økologiske føde- og drikke varer i Danmark i detailhandel og til foodservicesektoren.

  • Detailomsætningen af økologiske fødevarer dækker supermarkeder, varehuse, købmænd og kiosker og omfatter salgets udvikling fra 2003 til i dag. Omsætningen opgøres i mængde og værdi fordelt på varegrupper og er baseret på årlige indberetninger fra de store supermarkedskæder og fødevaregrossister. Den økologiske andel, forstået som økologiske fødevarers andel af det samlede salg af føde- og drikkevarer, er estimeret f.o.m. 2017. Se nærmere i undersøgelsens statistikdokumentation. Salg fra specialbutikker, gårde og abonnementsordninger er ikke dækket.
  • Salg af økologiske varer til foodservice beskriver salget af økologiske føde- og drikkevarer til foodservice (restauranter, kantiner, storkøkkener, caféer mv.) fra 2013 til i dag. Salget opgøres på henholdsvis vare- og kundegrupper. Oplysninger om salget til foodservice indsamles blandt fødevaregrossister.
Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


 

Relateret indhold i Handel med økologiske fødevarer

Kontakt

Martin Lundø
Telefon: 39 17 38 73

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig