Gå til sidens indhold

Industriens konjunkturbarometer

Konjunkturbarometeret for industri belyser sektorens aktuelle forhold. Dette sker bl.a. ved den sammensatte konjunkturindikator for industrien, som er en sammenvejning af forventning til produktion og vurdering af ordrebeholdning og færdigvarelagre.

Introduktion

I konjunkturbarometerundersøgelsen for industri spørges der månedligt til produktion, beskæftigelse og salgspriser samt ordrebeholdninger og færdigvarelagre. Hvert kvartal spørges der yderligere til konkurrencesituation, ordreindgang, råvarelagre, produktionskapacitet og produktionsbegrænsninger.

Brancherne i industrien er grupperet i fire hovedsektorer ud fra, hvilke produkter der fremstilles:

  • Investeringsgoder er produktionsmidler i form af fast realkapital som maskiner og transportmidler.
  • Mellemprodukter er materialer, som andre industrier eller erhverv videreforarbejder, fx råstoffer og kemiske produkter.
  • Varige forbrugsgoder er fx møbler.
  • Ikke-varige forbrugsgoder er fx fødevarer.

Undersøgelsen er baseret på et månedligt spørgeskema, der udsendes til ca. 500 repræsentativt udvalgte større industrifirmaer.

Spørgsmålene, der typisk besvares af virksomhedernes ledelse, vedrører både vurdering af det faktiske forløb de seneste tre måneder og forventninger til udviklingen de kommende tre måneder.

Dokumentation

 

Se også

Kontaktudvalg for industristatistik

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Industriens konjunkturbarometer

Kontakt

Simon Bolding Halifax
Telefon: 39 17 30 88

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Hvad er op og ned?

Her kan du få et overblik over, hvad der er op og ned i forhold til den negative udvikling i industriens konjunktur­barometer.