Gå til sidens indhold

Detailhandlens konjunkturbarometer

Den sammensatte konjunkturindikator for detailhandlen består af tre komponenter: faktisk omsætning, forventet omsætning og lagerbeholdning

Introduktion

Konjunkturbarometeret for detailhandlen belyser udviklingen inden for omsætning, beskæftigelse, salgspriser, lagerbeholdning samt ordrebeholdning hos leverandører.

Undersøgelsens spørgsmål vedrører både vurdering af faktisk forløb de seneste tre måneder og forventning til udviklingen de kommende tre måneder.

Detailhandelen er opdelt i følgende branchegrupper:

  • Bilhandel inkl. engros
  • Bilværksteder
  • Handel med fødevarer, drikke- og tobaksvarer
  • Tankstationer
  • Anden detailhandel

Som det fremgår, omfatter konjunkturbarometeret den traditionelle detailhandel samt bilværksteder og bilhandel. Sidstnævnte bilhandel er inklusive engroshandlen.

Konjunkturbarometret er baseret på en månedlig spørgeskemaundersøgelse stilet til virksomhedens ledelse. Undersøgelsen udsendes til ca. 1.400 virksomheder. Konjunkturbarometret blev første gang udarbejdet for maj 2011 af Danmarks Statistik og er en del af EU-undersøgelsen Business and Consumer Surveys programme. Det gør det muligt at sammenligne detailhandlens forventninger på tværs af landene.

Dokumentation

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Detailhandlens konjunkturbarometer

Kontakt

Simon Bolding Halifax
Telefon: 39 17 30 88

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Optimér din brug af Statistikbank­en


Kursus - Statistikbanken videregående

Kursusoversigt