Gå til sidens indhold

Tillidsindikatorer for erhvervene

Tillidsindikatoren er beregnet ud fra konjunkturbarometrene for industri, bygge og anlæg, serviceerhverv og detailhandel samt forbrugerforventningerne. Erhvervstillidsindikatoren er kun beregnet ud fra de fire erhverv. Indikatorerne er med til at give et fingerpeg om økonomiens udvikling.

Introduktion
Indikatorerne, der indgår i tillidsindikatoren, standardiseres og vægtes i sammenvejningen, således at industri vægter med 40 pct., bygge og anlæg med 5 pct., serviceerhverv med 30 pct., detailhandel med 5 pct. og forbrugerforventninger med 20 pct. I sammenvejningen af erhvervstillidsindikatoren regnes forbrugerforventningerne ikke med, og vægten på de 20 pct. fordeles proportionalt på de fire erhverv.
Dokumentation

Seneste grafer for Danmark og EU

Konjunkturbarometer for Erhvervene

Metode

Download metodebeskrivelse for tillidsindikatoren her (pdf-fil)

Metodebeskrivelse

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal


Relateret indhold i Tillidsindikatorer for erhvervene

Kontakt

Simon Bolding Halifax
Telefon: 39 17 30 88

Artikler og publikationer om 'Tillidsindikatorer for erhvervene'

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser