Gå til sidens indhold

Beskæftigede ved byggeri og anlæg

Byggebeskæftigelsen er en opgørelse den midterste onsdag i kvartalet af antal beskæftigede på arbejdssteder i Danmark med bygge- og anlægsaktivitet.

Introduktion
Byggebeskæftigelsen er en hurtig stikprøvebaseret konjunkturindikator, der viser beskæftigelsen inden for traditionelle bygge- og anlægsbrancher, som tømrere, murere, el-installatører etc. Yderligere er byggebeskæftigelsen den eneste indikator, som belyser aktiviteten inden for henholdsvis nybyggeri, reparation, anlæg mv. Byggebeskæftigelsens serier går tilbage til 1. kvartal 2000. Fra og med 2. kvt. 2012 er statistikken opregnet vha. e-Indkomstoplysninger (tidligere var statistikken opregnet vha. ATP-oplysninger), som Danmarks Statistik modtager fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Dette skifte bidrager bl.a. til større konsistens på tværs af beskæftigelsesstatistikker i Danmarks Statistik.
Dokumentation

Analyse af byggestatistikken

Danmarks Statistik har på initiativ fra Erhvervs- og Byggestyrelsen analyseret den statistiske belysning af byggeaktiviteten. Analysen beskriver bygge- og anlægstatistikkernes kvalitet og usikkerhed og gennemgår potentialet for forbedringer.

Læs rapporten: Dokumentation og international benchmarking af bygge- og anlægsstatistikken

Se også

 Danmarks Statistik laver flere statistikker om bygge- og anlægsbranchen.

Statistikdokumentation

Få et overblik over statistikkens formål, indhold og kvalitet. Her kan du bl.a. få svar på, hvilke kilder statistikken bygger på, hvad den indeholder og hvor ofte den udkommer.

Hovedtal

ByggebeskæftigelsenRelateret indhold i Beskæftigede ved byggeri og anlæg

Kontakt

Kasper Emil Dueholm Freiman
Telefon: 39 17 31 43

Fandt du ikke det, du søgte?

Har du brug for hjælp til at finde den rette statistik?
Kontakt vores informationsservice

Har du behov for skræddersyet statistik, hjælp til interviewundersøgelser, eller ønsker du som forsker adgang til mikrodata? Så kan vi hjælpe dig.
Læs mere om vores produkter og ydelser

Tilmeld dig nyheder

Modtag nyheder om de emner, der interesserer dig

Kurser om statistik

Se kurser udbudt af Danmarks Statistik

Har du lyst til at lære mere om statistikken?

Se vores kursusoversigt her